13 Şubat 2021 Cumartesi

Kamkatlı Kek Tarifi

 

Kamkatlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 portakalın kabuğu
  • 2-2.5 su bardağı civarı un (yumurtanın büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir)

Üzeri için;

  • 7 tane kamkat
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su

    Kamkatlı Kek Tarifi Yapılışı 

  • İlk önce kamkatları halka halka kesip şeker ve suyu ekleyip 10 dk pişirin kenara alin soğusun.
  • Kek için; Oda ısısındaki yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır.
  • Sıvı malzemeler ve portakal kabuğu ilave edilip bir iki tur çırpıldıktan sonra kabartma tozu, vanilya ve un eleyerek karışıma eklenip güzelce çırpılır.
  • Kek kalıbına döküp üzerine kamkatlar dizilir (şerbetini dökmeyin kenarda beklesin pisen kekin üzerine süreceğiz)
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kontrollü şekilde pişip pişmediği kürdanla test edilerek fırından alınır.
  • Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder