Chili Con Carne Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 500 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 kutu soyulmuş domates (800 ml)
- 1/4 (çeyrek) lt sebze suyu
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kimyon
- 3 çay kaşığı kuru kekik
- 1 kutu barbunya (425 ml)
- 1 kutu sebze mısır (425 ml)
- 1 tatlı kaşığı şeker
Chili Con Carne Tarifi Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
- Kıymayı yüksek ateşte yağda kızartın.
- Soğan ve sarımsağı ekleyip kısaca kavurun.
- Domates salçasını karıştırın ve soteleyin.
- Domates ve et suyunu dökün.
- Tuz, kimyon ve kekik ekleyin.
- Üzerini örtün ve yaklaşık 15 dakika pişmesine izin verin. Bu arada barbunyayı ve mısırları soğuk suyla bir kevgir içinde durulayın ve süzülmesini bekleyin.
- Yaklaşık 10 dakika sonra barbunyayı ve mısırları chili con carne’a ekleyin. Ara sıra karıştırarak her şeyi pişirin. Tat vermek için tuz ve şeker ekleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder