17 Şubat 2021 Çarşamba

Chili Con Carne Tarifi

 

Chili Con Carne Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 büyük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 500 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 kutu soyulmuş domates (800 ml)
  • 1/4 (çeyrek) lt sebze suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon
  • 3 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 kutu barbunya (425 ml)
  • 1 kutu sebze mısır (425 ml)
  • 1 tatlı kaşığı şeker

    Chili Con Carne Tarifi Yapılışı

  • Soğanı ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın.
  • Kıymayı yüksek ateşte yağda kızartın.
  • Soğan ve sarımsağı ekleyip kısaca kavurun.
  • Domates salçasını karıştırın ve soteleyin.
  • Domates ve et suyunu dökün.
  • Tuz, kimyon ve kekik ekleyin.
  • Üzerini örtün ve yaklaşık 15 dakika pişmesine izin verin. Bu arada barbunyayı ve mısırları soğuk suyla bir kevgir içinde durulayın ve süzülmesini bekleyin.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra barbunyayı ve mısırları chili con carne’a ekleyin. Ara sıra karıştırarak her şeyi pişirin. Tat vermek için tuz ve şeker ekleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder