20 Şubat 2021 Cumartesi

Çikolata Dolgulu Rulo Pasta Tarifi

 

Çikolata Dolgulu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki:

  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı patates unu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1,5 çay bardağı sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı instant kahve 

    Çikolata Dolgulu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk öce krema malzemeleri küçük bir tencerede ısıtılır ve çikolata eriyince karıştırılıp buzdolabına kaldırır ve bir kaç saat dolapta bekletilir.
  • Diğer tarafta yumurta şeker ile güzelce çırpılır.
  • Un, kabartma tozu ve kakao karıştırılarak yumurta karışımına eklenerek çırpınmaya devam edilir. Un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir.
  • Hazır olan kek hamuru 30×40 çapında kağıt serili tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırının orta kısmında 5-7 dakika pişirilir. Fazla pişerse rulo yapılmaz.
  • Pişen kekin üzerine şeker serpilip tepsi kağıdı örtülür.
  • 2-3 dakika dinlendirildikten sonra ters çevrilir ve üzerindeki tepsi kağıtı alınır.
  • Dolapta soğuyan krema mikser ile çırpılır ve kekin üzerine sürülerek rulo şeklinde sarılır.
  • Arzuya göre rulo kekin üzeri erimiş çikolata, reçel veya pudra şekeri ile süslenir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder