Çikolata Dolgulu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki:
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım çay bardağı patates unu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması:
- 100 gram bitter çikolata
- 1,5 çay bardağı sıvı krema
- 1 yemek kaşığı instant kahve
Çikolata Dolgulu Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk öce krema malzemeleri küçük bir tencerede ısıtılır ve çikolata eriyince karıştırılıp buzdolabına kaldırır ve bir kaç saat dolapta bekletilir.
- Diğer tarafta yumurta şeker ile güzelce çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve kakao karıştırılarak yumurta karışımına eklenerek çırpınmaya devam edilir. Un miktarı yumurta büyüklüğüne göre değişebilir.
- Hazır olan kek hamuru 30×40 çapında kağıt serili tepsiye dökülür.
- Önceden ısıtılmış 225 dereceli fırının orta kısmında 5-7 dakika pişirilir. Fazla pişerse rulo yapılmaz.
- Pişen kekin üzerine şeker serpilip tepsi kağıdı örtülür.
- 2-3 dakika dinlendirildikten sonra ters çevrilir ve üzerindeki tepsi kağıtı alınır.
- Dolapta soğuyan krema mikser ile çırpılır ve kekin üzerine sürülerek rulo şeklinde sarılır.
- Arzuya göre rulo kekin üzeri erimiş çikolata, reçel veya pudra şekeri ile süslenir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder