Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
- Kakao
Arasına sürmek için;
- Bim den ahududu reçeli ilkgün marka olandan onun kıvamı lezzeti çok yakışıyor muhakkak onunla yapın
Süslemek için ;
- Kare çikolata veya damla çikolata
- Hindistan cevizi
Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamuru hazırlayın ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olsun unu yavaş yavaş ekleyin
- Hamurun yarısını ayırın ve ayrı bir kapta kakao ekleyerek yoğurun.
- Bir kısmını kakaolu yapmak için, tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili tepsiye tırtılları yapıp dizin.
- Hepsini eşit uzunlukta yapmaya çalışın çünkü pişince iki tırtıl arasına reçel sürüp yapıştıracağız, bu tarifte kabartma tozu yok kesinlikle koymayın bu kurabiyenin kabarmaması gerekiyor yoksa şekli bozulur.
- 160-170 derece arasında önceden ısıtılmış fırında alt tabanları hafif kızarana kadar pişirin.Hafif pembeleşsin yeterli bu kurabiye beyaz olur.
- Pişip soğuyunca bir tırtılın alt kısmına reçel sürüp diğer tırtıl ile birleştirin.
- Kurabiyenin ucunu benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve tekrar hindistan cevizine batırın vee hazır. Biraz aşamalı uğraştırıcı ama sonucu çok güzel oluyor 🤗 afıyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder