20 Şubat 2021 Cumartesi

Tırtıl Kurabiye Tarifi

 

Tırtıl Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket oda sıcaklığında margarin (250 gram )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Kakao

Arasına sürmek için;

  • Bim den ahududu reçeli ilkgün marka olandan onun kıvamı lezzeti çok yakışıyor muhakkak onunla yapın

Süslemek için ;

  • Kare çikolata veya damla çikolata
  • Hindistan cevizi

    Tırtıl Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle hamuru hazırlayın ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olsun unu yavaş yavaş ekleyin
  • Hamurun yarısını ayırın ve ayrı bir kapta kakao ekleyerek yoğurun.
  • Bir kısmını kakaolu yapmak için, tırtıl kurabiye kalıbı ile yağlı kağıt serili tepsiye tırtılları yapıp dizin.
  • Hepsini eşit uzunlukta yapmaya çalışın çünkü pişince iki tırtıl arasına reçel sürüp yapıştıracağız, bu tarifte kabartma tozu yok kesinlikle koymayın bu kurabiyenin kabarmaması gerekiyor yoksa şekli bozulur.
  • 160-170 derece arasında önceden ısıtılmış fırında alt tabanları hafif kızarana kadar pişirin.Hafif pembeleşsin yeterli bu kurabiye beyaz olur.
  • Pişip soğuyunca bir tırtılın alt kısmına reçel sürüp diğer tırtıl ile birleştirin.
  • Kurabiyenin ucunu benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve tekrar hindistan cevizine batırın vee hazır. Biraz aşamalı uğraştırıcı ama sonucu çok güzel oluyor 🤗 afıyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder