Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 250 ml süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı çokokrem
Hazırlanışı
Uygun büyüklükte tencereye 3 yemek kaşığı margarini koyup eritelim. Eriyen margarine 1 su bardağı unu ilave edip kavurmaya başlayalım. Kavrulan unun üzerine sütü ilave edelim.
Sütü ilave ettikten sonra sürekli karıştıralım ki un topaklanmasın. Süt kaynayınca şekeri ilave edelim ve altını hafif kısalım. Bu şekilde beş dakika daha kaynatalım. Kıvam almaya başlayınca vanilyayı da ilave edip ocaktan alalım.
Hazırladığımız tatlımızı uygun büyüklükte bir borcama boşaltalım. Tatlımızı buzdolabına kaldıralım. Tatlı soğurken çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım.
Çikolata sosu için tencereye sütü alalım. İçine kakao, şeker ve nişastayı ekleyip sürekli karıştırarak kaynatalım. Kaynayınca içine çokokrem ve bir tatlı kaşığı margarin ekleyelim. Kıvam alınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
İyice soğumuş olan tavuk göğsümüzü dolaptan çıkaralım ve üzerine soğumuş olan çikolata sosunu dökelim ve eşit şekilde yayalım. Tekrar buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyelim. Dilimledikten sonra sevrvis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder