15 Şubat 2021 Pazartesi

Süt Böreği Tarifi

 Malzemeler :

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı kadar su
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam tuz ve aldığı kadar un
  • Hamuru açmak için un ve nişasta

Süt Şerbeti için

  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker

Arasına Koymak için

  • 250 gram kadar iri dövülmüş fındık
  • 5-6 yemek kaşığı kadar tereyağı

Hazırlanışı :

Bir kabın içine yumurta, su, yoğurt, sıvı yağ ve eritilmiş tereyağını alalım ve karıştıralım.

Kabartma tozunu ilave edip karıştıralım, ardından aldığı kadar un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.

Elde ettiğimiz hamuru 21 adet bezeye ayıralım. Bezeleri bir tepsinin içine alalım ve üzerine nemli bir bez kapatarak dinlenmeye bırakalım.

Hamur biraz dinlenince un ve nişasta ile fazla büyük olmayacak şekilde açalım. Açtığımız bezelerden 7 tanesini üst üste koyalım ve bu kez tepsi büyüklüğünde açalım.

Hamuru tabanını yağladığımız fırın tepsisine alalım ve üzerine fındık serpelim. Erittiğimiz tereyağından da gezdirip diğer hamurları açalım. Hamurları aynı sıra ile hazırlayıp fırın tepsisine alalım. Tüm hamur bitince kalan tereyağını üzerine dökelim.

Hamuru istediğimiz şekilde keselim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında pişirelim. Pişen tatlımızı soğumaya bırakalım.

Bu arada süt şerbetini hazırlayalım. Şeker ve sütü tencereye alıp kaynamaya bırakalım. Tatlımız ılıyınca sıcak şerbeti her yerine eşit şekilde dökelim. Tatlısını çekene kadar bekleyip servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder