Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un( unun markasına göre miktar değişebilir kıvamına göre ekleyip azaltabilirsiniz)
- 100 gram ısıya dayanıklı çikolata(damla çikolata yada çikolata parçaları )
Üzeri için:
- 1 paket kare çikolata
- Antep fıstığı (hindistan cevizi de kullanılabilir)
- Pasta süsü
Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı
- Damla çikolataların dibe çökmemesi için ayrı bir tabakta biraz unlamak gerekiyor .
- Onu bir kenarda hazırladıktan sonra yumurta ve şekeri rengi beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
- Vanilya kabartma tozu ve unu eleyerek hamura ekliyoruz alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz .
- Daha sonra çikolataları fazla unundan ayırıp (eleyebilirsiniz)keke ekliyoruz.
- Kek kalıbımızı margarin ile yağlayıp biraz unladıktan sonra hamuru kalıba eşit şekilde döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 175 derecede turbo fanlı fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Keki çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkartıyoruz.
- Benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süslüyoruz.
Servis için çikolatanın biraz donmasını beklerseniz daha güzel oluyor. Afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder