4 Şubat 2021 Perşembe

Çikolatalı Kek Tarifi

 

Çikolatalı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un( unun markasına göre miktar değişebilir kıvamına göre ekleyip azaltabilirsiniz)
  • 100 gram ısıya dayanıklı çikolata(damla çikolata yada çikolata parçaları )

Üzeri için:

  • 1 paket kare çikolata
  • Antep fıstığı (hindistan cevizi de kullanılabilir)
  • Pasta süsü

    Çikolatalı Kek Tarifi Yapılışı

  • Damla çikolataların dibe çökmemesi için ayrı bir tabakta biraz unlamak gerekiyor .
  • Onu bir kenarda hazırladıktan sonra yumurta ve şekeri rengi beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek tekrar çırpıyoruz.
  • Vanilya kabartma tozu ve unu eleyerek hamura ekliyoruz alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz .
  • Daha sonra çikolataları fazla unundan ayırıp (eleyebilirsiniz)keke ekliyoruz.
  • Kek kalıbımızı margarin ile yağlayıp biraz unladıktan sonra hamuru kalıba eşit şekilde döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecede turbo fanlı fırında kontrollü şekilde pişiriyoruz.
  • Keki çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkartıyoruz.
  • Benmari usulü erittiğimiz çikolata ile süslüyoruz.
  • Servis için çikolatanın biraz donmasını beklerseniz daha güzel oluyor. Afiyet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder