Çayın Yanına Mayasız Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) bardağı su
- 1/4 (çeyrek) bardağı yağ
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı tuz
- 13-14 yemek kaşığı un (tepeleme)
Çayın Yanına Mayasız Ekmek Tarifi Yapılışı
- Yoğurda karbonat eklenip karıştırılır.
- Kabarınca su, yağ, tuz ve azar azar un ilave edilir.
- Sadece karıştırarak 12-13 kaşık un yeterli gelecektir.
- Toparlanan hamuru tezgaha alıp çok az un ile yuvarlanıp şekillendirelim.
- 10-15 dk dinlenen hamur önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dk pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder