4 Şubat 2021 Perşembe

Çayın Yanına Mayasız Ekmek Tarifi

 

Çayın Yanına Mayasız Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) bardağı  yoğurt
  • 1/2 (yarım) bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) bardağı  yağ
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 13-14 yemek kaşığı un (tepeleme)

    Çayın Yanına Mayasız Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Yoğurda karbonat eklenip karıştırılır.
  • Kabarınca su, yağ, tuz ve azar azar un ilave edilir.
  • Sadece karıştırarak 12-13 kaşık un yeterli gelecektir.
  • Toparlanan hamuru tezgaha alıp çok az un ile yuvarlanıp şekillendirelim.
  • 10-15 dk dinlenen hamur önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder