Çikolatalı Parçacıklı Granola Topları Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı kuru meyve parçacıkları (incir, kayısı, üzüm)
- 1 su bardağı dut kurusu, kabak çekirdeği, fıstık, cranberry karışımı
- 2 yemek kaşığı organik Hindistan cevizi yağı
- 6-7 adet Brezilya cevizi
- 2 yemek kaşığı karamelli Hindistan cevizi cipsi
- 2 adet orta boy muz
- 60 g şekersiz vegan çikolata
Çikolatalı Parçacıklı Granola Topları Nasıl Yapılır?
- Bitter çikolata ve Brezilya cevizlerini bıçak ile dilimleyin ve sonra tüm kuru malzemeleri bir araya getirip bir kapta karıştırın.
- Daha sonra çatalla ezdiğiniz muzları ve Hindistan cevizi yağını karışıma ekleyip güzelce karıştırın.
- Karışım sıktığınızda şekil alabilen bir kıvamda olmalı.
- Dilerseniz düz bir tepsiye rastgele yayarak ya da ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde fırınlayabilirsiniz.
- Önceden 150 derece ısıtılmış fırında 20 dakika tutup, yaklaşık 10 dakika da 175 derecede pişirin.
- Son 10 dakika kontrol etmenizi öneririz, fırından fırına farklı sonuçlar alınabiliyor.
- Pişirme süreniz de aynı şekilde zevkinize ve fırınınıza göre değişecektir.
- Amaç; yakmadan, hafif kızarmış, kıtır yapıda bir granola elde etmek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder