17 Şubat 2021 Çarşamba

Çikolatalı Toplar Tarifi

 

Çikolatalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi (Toplam 400 gr)
  • Yarım çay bardağından 2 parmak fazla pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • Yarım su bardağından 2 parmak fazla iri çekilmiş fındık
  • 1, 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

    Çikolatalı Toplar Tarifi Yapılışı

  • Petibör bisküvileri rondodan çekilir ve bir kaba alınır.
  • Tereyağ ocakta eritilir, bisküvilerin üzerine dökülür.
  • Kakao, pudra şekeri, süt, çekilmiş fındıkta bisküvilerlerin üzerine eklenir ve güzelce yoğrularak harmanlanır.
  • Bu aşamada eldiven kullanarak malzemeleri harmanlarsanız daha kolay olur. Eğer karışım çok sert olursa bir miktar süt ile yumuşatabilirsiniz, ancak sütü çokta fazla eklemeyin bu sefer cıvık bir karışım olur.
  • Karışımdan parçalar alınarak minik toplar yapılır ve arzuya göre süslenir.
  • Ben topların bir kısmını çekilmiş fıstığa buladım, bir kısmını da benmari usulü erittiğim çikolataya bandırıp 15-20 dakika buzdolabında beklettim ve afiyetle yedim 😀afiyet olsun 😋 😍💐.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder