Çikolatalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi (Toplam 400 gr)
- Yarım çay bardağından 2 parmak fazla pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- Yarım su bardağından 2 parmak fazla iri çekilmiş fındık
- 1, 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Çikolatalı Toplar Tarifi Yapılışı
- Petibör bisküvileri rondodan çekilir ve bir kaba alınır.
- Tereyağ ocakta eritilir, bisküvilerin üzerine dökülür.
- Kakao, pudra şekeri, süt, çekilmiş fındıkta bisküvilerlerin üzerine eklenir ve güzelce yoğrularak harmanlanır.
- Bu aşamada eldiven kullanarak malzemeleri harmanlarsanız daha kolay olur. Eğer karışım çok sert olursa bir miktar süt ile yumuşatabilirsiniz, ancak sütü çokta fazla eklemeyin bu sefer cıvık bir karışım olur.
- Karışımdan parçalar alınarak minik toplar yapılır ve arzuya göre süslenir.
- Ben topların bir kısmını çekilmiş fıstığa buladım, bir kısmını da benmari usulü erittiğim çikolataya bandırıp 15-20 dakika buzdolabında beklettim ve afiyetle yedim 😀afiyet olsun 😋 😍💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder