17 Şubat 2021 Çarşamba

Karamelli Trileçe Tarifi

 

Karamelli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Sütlü şerbeti için

  • 4 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım kutu krema

Karamel sos için

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım kutu krema

Ara katı için

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket krem şanti 

    Karamelli Trileçe Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle pandispanya dan başlıyoruz. Yumurtaları kırıp güzelce önden bi beş dakika kadar çırpalım.
  • Sonrasında şekeri ekleyelim beş dakika da o şekilde çırpalım.
  • Yumurta ve şekerin renginin beyaza yakın açık bir ton olana kadar çırpalım.
  • Sonrasında ılık suyu kabartma tozunu, vanilyayı ve en son unu kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştıralım.
  • Unu ekledikten sonra karıştırırken çok hızlı ve sert karıştırmayalım.
  • Kabarttığımız yumurtaları söndürmeyelim. Bu önemli. Borcamı çok az tereyağ yada margarin ile yağlayalım.
  • Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Benim fırınımda 35 dakikada pişti.
  • Karamel sosu hazırlayalım. Tabanı çok ince olmayan bir tayava şekeri eşit yayarak dökelim.
  • Altını orta ateşte açalım.
  • Şeker bir kaç dakika sonra erimeye başlayacak.
  • Erime bir miktar arttığında tavayı tutarak sarsalım böylece içindeki de karışmış olacak asla kaşık ile karıştırmıyoruz.
  • Şeker tamamen eridiğinde tereyağını tavaya alıyoruz. Cos edecek kabaracak korkup bırakmayın sakın :) uzaktan hızlı hızlı karıştırın yağı içine çekene kadar.
  • Yağı çektikten hemen sonra kremayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Kremayı eklerken de karıştırmaya devam edelim asla durmayalım şeker soğuğu görünce donma yapabilir sosunuzun kıvamını etkiler.
  • Kremayı da ekledikten bir dakika sonra altını kapatalım.
  • Tereyağı ve kremayı eklerken ocağın altını en düşük seviyeye getirelim bu çok önemli.Sütlü şerbeti çiğden yapıyorum, mis gibi oluyor. Süte şeker ve kremayı ekliyorum güzelce karıştırıyorum.
  • Pandispanyanın üzeri kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. On dakika kadar dinlendikten sonra sütlü şerbeti ilave edelim. On dakika bekletelim, iyice çeksin.
  • Krem şantiyi süt ile çırpıp tıraş köpüğü kıvamına getirelim. Ve ıslattığımız kekin üzerine güzelce sürelim.
  • En son hazırladığımız karamel sosu dökelim kaşık kullanmadan fırın kanunu eğerek güzelce yayalım.
  • Kaşık yada başka bir şey kullanıldığında kremşanti sosa bulaşıyor ve kötü görünüyor.
  • Kalan şantiden bir poşete koyup ucunu minicik kesip şeritler çizelim.
  • Sosun üzerine, önce içe sonra dışa doğru bir kürdan yardımı ile üstten üstten tepsi sonuna gelene kadar kürdanla çekelim. Görseldeki şekli kolayca verebileceksiniz bu sayede.
  • Tatlımız hazır, dört beş saat kadar dinlendirirseniz mükemmel bir kıvam alıyor zaten rahatça servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder