Karamelli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Sütlü şerbeti için
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım kutu krema
Karamel sos için
- 1 su bardağı şeker
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım kutu krema
Ara katı için
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket krem şanti
Karamelli Trileçe Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pandispanya dan başlıyoruz. Yumurtaları kırıp güzelce önden bi beş dakika kadar çırpalım.
- Sonrasında şekeri ekleyelim beş dakika da o şekilde çırpalım.
- Yumurta ve şekerin renginin beyaza yakın açık bir ton olana kadar çırpalım.
- Sonrasında ılık suyu kabartma tozunu, vanilyayı ve en son unu kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştıralım.
- Unu ekledikten sonra karıştırırken çok hızlı ve sert karıştırmayalım.
- Kabarttığımız yumurtaları söndürmeyelim. Bu önemli. Borcamı çok az tereyağ yada margarin ile yağlayalım.
- Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirelim. Benim fırınımda 35 dakikada pişti.
- Karamel sosu hazırlayalım. Tabanı çok ince olmayan bir tayava şekeri eşit yayarak dökelim.
- Altını orta ateşte açalım.
- Şeker bir kaç dakika sonra erimeye başlayacak.
- Erime bir miktar arttığında tavayı tutarak sarsalım böylece içindeki de karışmış olacak asla kaşık ile karıştırmıyoruz.
- Şeker tamamen eridiğinde tereyağını tavaya alıyoruz. Cos edecek kabaracak korkup bırakmayın sakın :) uzaktan hızlı hızlı karıştırın yağı içine çekene kadar.
- Yağı çektikten hemen sonra kremayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Kremayı eklerken de karıştırmaya devam edelim asla durmayalım şeker soğuğu görünce donma yapabilir sosunuzun kıvamını etkiler.
- Kremayı da ekledikten bir dakika sonra altını kapatalım.
- Tereyağı ve kremayı eklerken ocağın altını en düşük seviyeye getirelim bu çok önemli.Sütlü şerbeti çiğden yapıyorum, mis gibi oluyor. Süte şeker ve kremayı ekliyorum güzelce karıştırıyorum.
- Pandispanyanın üzeri kızardığında fırından çıkarabilirsiniz. On dakika kadar dinlendikten sonra sütlü şerbeti ilave edelim. On dakika bekletelim, iyice çeksin.
- Krem şantiyi süt ile çırpıp tıraş köpüğü kıvamına getirelim. Ve ıslattığımız kekin üzerine güzelce sürelim.
- En son hazırladığımız karamel sosu dökelim kaşık kullanmadan fırın kanunu eğerek güzelce yayalım.
- Kaşık yada başka bir şey kullanıldığında kremşanti sosa bulaşıyor ve kötü görünüyor.
- Kalan şantiden bir poşete koyup ucunu minicik kesip şeritler çizelim.
- Sosun üzerine, önce içe sonra dışa doğru bir kürdan yardımı ile üstten üstten tepsi sonuna gelene kadar kürdanla çekelim. Görseldeki şekli kolayca verebileceksiniz bu sayede.
- Tatlımız hazır, dört beş saat kadar dinlendirirseniz mükemmel bir kıvam alıyor zaten rahatça servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder