Çıtır Çıtır Nefis Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 1 kilo pırasa
- 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber (biberinizin acılığına göre ayarlayabilirsiniz)
Hamuru için;
- 500 gr un( 4, 5 su bardağı)
- 100 ml sıvı yağ (yarım su bardağı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı kadar su (Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak)
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Çıtır Çıtır Nefis Pırasa Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pırasaları yıkayıp kurulayalım ve kuruduktan sonra ince ince kıyalım.
- Kıyılmış pırasaların içine yoğurt, sıvı yağ ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayalım.
- Hamuru için de su hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve suyu da yavaş yavaş ekleyerek istediğimiz kıvamı elde edene kadar yoğuralım.
- Hamuru açacağımız yere biraz un serpip bütün hamuru yoğurduğumuz kaptan çıkartalım ve 3 eşit parçaya ayırarak elimizle yuvarlayarak beze yapalım.
- 2 bezeyi kenarıya alıp üzerini bir bezle örtelim ve diğer bezeyi açmaya başlayalım.
- Kullanacağımız tepsi büyüklüğünde açtığımız hamuru yağladığımız tepsiye güzelce yayalım. İç harcının yarısını da üzerine yayalım.
- 2. Bezeyi de aynı şekilde açıp 2. Kat olarak tepsiye alalım ve üzerine kalan iç harcının hepsini dökelim. Son bezeyi de aynı ölçülerde açıp en üstüne kapatalım.
- Son olarak 1 yemek kaşığı yoğurdu ayran kıvamında olacak şekilde ezelim ve böreğin üzerine sürelim.
- Böreği fırına vermeden önce bir kaç yerine bıçak batıralım ve öyle fırına verelim.
- 200°önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
Çayınız hazır demlenmiş olsun fırından çıkar çıkmaz tüketmek isteyeceksiniz😍.
Afiyet olsun🤗.
Not: davul fırın kullandım ben bu yüzden tepsi de biraz büyüktü. Büyük diktörtgen fırın tepsilerine de olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder