15 Şubat 2021 Pazartesi

Çıtır Çıtır Nefis Pırasa Böreği Tarifi

 

Çıtır Çıtır Nefis Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 kilo pırasa
  • 3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (biberinizin acılığına göre ayarlayabilirsiniz)

Hamuru için;

  • 500 gr un( 4, 5 su bardağı)
  • 100 ml sıvı yağ (yarım su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kadar su (Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olacak)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Çıtır Çıtır Nefis Pırasa Böreği Tarifi Yapılışı 

  • Öncelikle pırasaları yıkayıp kurulayalım ve kuruduktan sonra ince ince kıyalım.
  • Kıyılmış pırasaların içine yoğurt, sıvı yağ ve baharatları ekleyip güzelce harmanlayalım.
  • Hamuru için de su hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve suyu da yavaş yavaş ekleyerek istediğimiz kıvamı elde edene kadar yoğuralım.
  • Hamuru açacağımız yere biraz un serpip bütün hamuru yoğurduğumuz kaptan çıkartalım ve 3 eşit parçaya ayırarak elimizle yuvarlayarak beze yapalım.
  • 2 bezeyi kenarıya alıp üzerini bir bezle örtelim ve diğer bezeyi açmaya başlayalım.
  • Kullanacağımız tepsi büyüklüğünde açtığımız hamuru yağladığımız tepsiye güzelce yayalım. İç harcının yarısını da üzerine yayalım.
  • 2. Bezeyi de aynı şekilde açıp 2. Kat olarak tepsiye alalım ve üzerine kalan iç harcının hepsini dökelim. Son bezeyi de aynı ölçülerde açıp en üstüne kapatalım.
  • Son olarak 1 yemek kaşığı yoğurdu ayran kıvamında olacak şekilde ezelim ve böreğin üzerine sürelim.
  • Böreği fırına vermeden önce bir kaç yerine bıçak batıralım ve öyle fırına verelim.
  • 200°önceden ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirelim.
  • Çayınız hazır demlenmiş olsun fırından çıkar çıkmaz tüketmek isteyeceksiniz😍.

    Afiyet olsun🤗.

    Not: davul fırın kullandım ben bu yüzden tepsi de biraz büyüktü. Büyük diktörtgen fırın tepsilerine de olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder