Çıtır Pizza Çubukları Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 250 gr un (2 su bardağı)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 160 ml su 1( 1/2 (yarım) çay bardağı )
Sosu için:
- 4-5 yemek kaşığı salça
- 100 gram rendelenmiş peynir
- Tuz
- Kekik
- Fesleğen
Üzerine sürmek için
- Zeytin yağı
Çıtır Pizza Çubukları Tarifi Yapılışı
- Hamur için tüm malzemeleri bir kapta yoğurun.
- Gerekirse biraz su / un ekleyin.
- Örtün ve yaklaşık 10 dakika ‘dinlenmeye bırakın.
- Hamuru unlu bir çalışma yüzeyinde dikdörtgen (yaklaşık 35 x 20 cm) şeklinde açın. Hazırladığımız sosu sürün.
- Ardından rendelenmiş peynir serpin, biraz bastırın ve katlayın.
- Hamuru pizza kesici veya çok keskin bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve kıvırın.
- Katlanmış hamur parçasını pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine kaldırın.
- Son olarak, pizza çubuklarını zeytinyağıyla fırçalayın ve önceden ısıtılmış fırında 160 ° c’de yaklaşık 15-20 dakika çıtır olana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder