15 Şubat 2021 Pazartesi

Çıtır Pizza Çubukları Tarifi

 

Çıtır Pizza Çubukları Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 250 gr  un (2 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 160 ml su 1( 1/2 (yarım) çay bardağı )

Sosu için:

  • 4-5 yemek kaşığı salça
  • 100 gram rendelenmiş peynir
  • Tuz
  • Kekik
  • Fesleğen

Üzerine sürmek için

  • Zeytin yağı

    Çıtır Pizza Çubukları Tarifi Yapılışı 

  • Hamur için tüm malzemeleri  bir kapta yoğurun.
  • Gerekirse biraz su / un ekleyin.
  • Örtün ve yaklaşık 10 dakika ‘dinlenmeye bırakın.
  • Hamuru unlu bir çalışma yüzeyinde dikdörtgen (yaklaşık 35 x 20 cm) şeklinde açın. Hazırladığımız sosu  sürün.
  • Ardından rendelenmiş peynir serpin, biraz bastırın ve katlayın.
  • Hamuru pizza kesici veya çok keskin bir bıçakla 1-2 cm genişliğinde şeritler halinde kesin ve kıvırın.
  • Katlanmış hamur parçasını pişirme kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine kaldırın.
  • Son olarak, pizza çubuklarını zeytinyağıyla fırçalayın ve önceden ısıtılmış fırında 160 ° c’de yaklaşık 15-20 dakika çıtır olana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder