2 Şubat 2021 Salı

Dacquoise (Dakuaz) Tarifi

 

Dacquoise (Dakuaz) Tarifi İçin Malzemeler

Dacquoise (kek) için;

  •  90 gr pudra şekeri 
  • 20 gr un
  • 100 gr badem unu 
  • 150 gr yumurta beyazı 
  • 70 gr şeker 
  • 4 gr krem tartar (yoksa 4-5 damla limon suyu) 
  • Bir tutam tuz 

Ganaj (krema) için;

  • 100 gr beyaz çikolata
  • 100 gr krema

Meyve sosu;

  • 15 adet vişne
  • 40 Gr şeker
  • 30 ml su (1/2 çay bardağı)
  •  20 gr mısır nişastası 
  • 1-2 damla limon suyu
  • Bir tutam tuz

Dacquoise (Dakuaz) Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Badem unu, un ve pudra şekeri birbiriyle iyice karıştırılır. Başka bir kapta yumurta beyazı, tuz ve kremtartar (limon suyu) blender ile düşük ayarda çırpılır.
  • Kopuk kıvamına geldiğinde orta devirde, şeker yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Mereng kıvam aldığında toz malzemeler eklenir. Spatula ile karıştırılır. Sıkma torbasına alınan karışım pişirme kağıdına (ince olmayacak) şekillendirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dk pişirilir.
  • Ganaj için ısıtılmış kremaya beyaz çikolata eklenip karıştırılarak eritilir. Dolapta kıvam alması için soğumaya alınır.
  • Soğuyan ganaj mikserle çırpılarak krema kıvamına getirilir. Meyve sosu malzemeleri küçük tencereye alınır ve sos kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Fırından alınan dacquoiseler in üzerine pudra şekeri serpilir. Bir dacquoisenin üzerine sıkma torbasına alınan kremadan sıkılır.
  •  Meyve sosu arasına koyulur. Diğer dacquoise üzerine kapatılır. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder