Dacquoise (Dakuaz) Tarifi İçin Malzemeler
Dacquoise (kek) için;
- 90 gr pudra şekeri
- 20 gr un
- 100 gr badem unu
- 150 gr yumurta beyazı
- 70 gr şeker
- 4 gr krem tartar (yoksa 4-5 damla limon suyu)
- Bir tutam tuz
Ganaj (krema) için;
- 100 gr beyaz çikolata
- 100 gr krema
Meyve sosu;
- 15 adet vişne
- 40 Gr şeker
- 30 ml su (1/2 çay bardağı)
- 20 gr mısır nişastası
- 1-2 damla limon suyu
- Bir tutam tuz
Dacquoise (Dakuaz) Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Badem unu, un ve pudra şekeri birbiriyle iyice karıştırılır. Başka bir kapta yumurta beyazı, tuz ve kremtartar (limon suyu) blender ile düşük ayarda çırpılır.
- Kopuk kıvamına geldiğinde orta devirde, şeker yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir.
- Mereng kıvam aldığında toz malzemeler eklenir. Spatula ile karıştırılır. Sıkma torbasına alınan karışım pişirme kağıdına (ince olmayacak) şekillendirilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-14 dk pişirilir.
- Ganaj için ısıtılmış kremaya beyaz çikolata eklenip karıştırılarak eritilir. Dolapta kıvam alması için soğumaya alınır.
- Soğuyan ganaj mikserle çırpılarak krema kıvamına getirilir. Meyve sosu malzemeleri küçük tencereye alınır ve sos kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Fırından alınan dacquoiseler in üzerine pudra şekeri serpilir. Bir dacquoisenin üzerine sıkma torbasına alınan kremadan sıkılır.
- Meyve sosu arasına koyulur. Diğer dacquoise üzerine kapatılır. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder