4 Şubat 2021 Perşembe

Dereotlu Patatesli Poğaça Tarifi

 

Dereotlu Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayırın)
  • 80 gram yoğurt
  • 1 adet patates
  • Yarım demet dereotu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ele yapışmayacak kadar un (3- 4 su bardağı kadar)

Arasına koymak için;

  • Beyaz peynir

    Dereotlu Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  • Patatesi minik küpler halinde doğrayın ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  • Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve elinizle biraz açıp içine peynir koyun.
  • Yuvarlayıp tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin ve 180° ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder