Dereotlu Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayırın)
- 80 gram yoğurt
- 1 adet patates
- Yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Ele yapışmayacak kadar un (3- 4 su bardağı kadar)
Arasına koymak için;
- Beyaz peynir
Dereotlu Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki tereyağı ve tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
- Patatesi minik küpler halinde doğrayın ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ve elinizle biraz açıp içine peynir koyun.
- Yuvarlayıp tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin ve 180° ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder