7 Şubat 2021 Pazar

Doğum Günü Pastası Tarifi

 

Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 8 tane yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 3/2 su bardağı nişasta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Pastacı kreması için:

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket krema (200 gram)

    Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı

  • Pandispanya için :öncelikle yumurtalarımızı sarı ve beyaz olacak şekilde ayıralım.
  • Yumurta beyazını çırpmaya başlayıp üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve şekerimizin yarısını ekleyip köpük köpük olacak şekli gelene kadar çırpalım.
  • Sonra yumurta sarılarını üzerine kalan şekeri ekleyip ve sıcak suyu da koyduktan sonra güzelce çırpalım. Yine köpük köpük olacak şekilde çırpalım.
  • Nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı iki defa eleyerek bir karışım elde edelim bu karışımı yumurta sarısı üzerine ekleyerek bir hamur elde edelim.
  • Yumurta beyazını 4 defa da bir spatula yardımı ile hamurumuza yedirelim mutlaka söndürmeye dikkat edin.
  • Kullanacağımız kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayalım ve hamurumuzu içine dökelim birkaç kez tezgahı vurup içindeki hava kabarcıklarını çıkartıp 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 40-45 dakika kadar pişirelim, sonrasında pişen pandispanyayı ters çevirip bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakalım.
  • Bir tencereye 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı nişasta alınır.
  • Bir buçuk su bardağı şeker bir tane de yumurta eklenip çırpıldıktan sonra ocağa alınır muhallebi kıvamına gelmeye başladığında 2 yemek kaşığı tereyağı eklenip blendırdan geçirilir pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
  • Ocaktan almadan önce 2 paket vanilya eklenip güzelce karıştırılır.
  • Tencerenin içindeki kremanın üzere streç film ile kaplanır ve dolapta soğumaya bırakılır.
  • 200 gram krema bir karıştırma kabında çırpılır.
  • Soğuyan pastacı kremasına eklenir ve mikser ile pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırılır.
  • Pandispanya istediğiniz kalınlıkta kesilir.
  • Aralarım pastacı kreması çikolata sosu istediğiniz şekilde çikolata parçacıkları eklenir. Bu şekilde bütün pandispanya üst üste dizilir. Kalan pastacı kreması ile güzelce sıvanır. Kapanıp bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Dinlenen pastamızın üzerine 1 su bardağı süt 2 paket krem şanti karıştırılarak pastamızın üzeri kaplanır.
  • Üzerine hindistan cevizi serpilir ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz süsledikten sonra da bir gece bekletirseniz buzdolabında daha güzel sonuç alabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder