Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 8 tane yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 3/2 su bardağı nişasta
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Pastacı kreması için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket vanilya
- 1 paket krema (200 gram)
Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
- Pandispanya için :öncelikle yumurtalarımızı sarı ve beyaz olacak şekilde ayıralım.
- Yumurta beyazını çırpmaya başlayıp üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve şekerimizin yarısını ekleyip köpük köpük olacak şekli gelene kadar çırpalım.
- Sonra yumurta sarılarını üzerine kalan şekeri ekleyip ve sıcak suyu da koyduktan sonra güzelce çırpalım. Yine köpük köpük olacak şekilde çırpalım.
- Nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı iki defa eleyerek bir karışım elde edelim bu karışımı yumurta sarısı üzerine ekleyerek bir hamur elde edelim.
- Yumurta beyazını 4 defa da bir spatula yardımı ile hamurumuza yedirelim mutlaka söndürmeye dikkat edin.
- Kullanacağımız kalıbı pişirme kağıdı ile kaplayalım ve hamurumuzu içine dökelim birkaç kez tezgahı vurup içindeki hava kabarcıklarını çıkartıp 170 derece fırında kapağını hiç açmadan 40-45 dakika kadar pişirelim, sonrasında pişen pandispanyayı ters çevirip bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakalım.
- Bir tencereye 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı nişasta alınır.
- Bir buçuk su bardağı şeker bir tane de yumurta eklenip çırpıldıktan sonra ocağa alınır muhallebi kıvamına gelmeye başladığında 2 yemek kaşığı tereyağı eklenip blendırdan geçirilir pürüzsüz bir kıvam elde edilir.
- Ocaktan almadan önce 2 paket vanilya eklenip güzelce karıştırılır.
- Tencerenin içindeki kremanın üzere streç film ile kaplanır ve dolapta soğumaya bırakılır.
- 200 gram krema bir karıştırma kabında çırpılır.
- Soğuyan pastacı kremasına eklenir ve mikser ile pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırılır.
- Pandispanya istediğiniz kalınlıkta kesilir.
- Aralarım pastacı kreması çikolata sosu istediğiniz şekilde çikolata parçacıkları eklenir. Bu şekilde bütün pandispanya üst üste dizilir. Kalan pastacı kreması ile güzelce sıvanır. Kapanıp bir gece buzdolabında bekletilir.
- Dinlenen pastamızın üzerine 1 su bardağı süt 2 paket krem şanti karıştırılarak pastamızın üzeri kaplanır.
- Üzerine hindistan cevizi serpilir ve dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz süsledikten sonra da bir gece bekletirseniz buzdolabında daha güzel sonuç alabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder