Efsane Lotus Cheescake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı ı̇çin;
- 150 gram rondodan geçirilmiş lotus bisküvi
- 2 dolu yemek kaşığı rondodan geçirilmiş fındık
- 75 gram eritilmiş tereyağı
Dolgusu ı̇çin;
- Yarım paket krema (100 ml)
- 200 gram krem peynir
- 200 gram labne
- 3 tepeleme yemek kaşığı lotus krema
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Üzeri ı̇çin;
- 3 yemek kaşığı benmari usulü eritilmiş lotus krema
Efsane Lotus Cheescake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle 18 cm kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serelim.
- Kek kalıbının dışını folyo ile saralım(kenarları fırında pişerken kızarmasın) tüm taban malzemelerini bir kasede karıştıralım ve kalıbımıza döküp yaydıralım.
- Üzerini bir kaşık ya da bardak ile bastırarak düzleyelim. Tabanı buzdolabında bekletelim.
- Dolgusu için öncelikle fırını 160 derecede ısıtalım.
- Bir kapta krem peynir, labne ve kremayı çırpalım.
- Kalan malzemeleri de ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
- Karışımı buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine dökelim ve 160 derece fırında pişirelim.
- Önemli bir noktası fırına bir kapta su koymalısınız ki cheescake pişerken çatlama olmasın.
- 35 dk gibi bir süre pişmesi için yeterli oluyor.
- Süre sonunda kek kalıbını salladığınızda cheescake in tamamen pişmemiş olması gerekiyor hafif sallanmalı zaten durdukça sertleşecek.
- Bir diğer önemli noktası da birazcık fırında dinlenmeli ki çatlama olmasın kalıptan güzelce çıksın bu yüzden fırını kapattıktan sonra 20-25 dk içinde bekletin hemen çıkarmayın.
- Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin ardından da 1 gece buzdolabında üzeri kapalı dinlenmeli.
- Ertesi gün üzerine benmari usulü erittiğimiz lotus kremasını döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder