5 Şubat 2021 Cuma

Efsane Lotus Cheescake Tarifi

 

Efsane Lotus Cheescake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı ı̇çin;

  • 150 gram rondodan geçirilmiş lotus bisküvi
  • 2 dolu yemek kaşığı rondodan geçirilmiş fındık
  • 75 gram eritilmiş tereyağı

Dolgusu ı̇çin;

  • Yarım paket krema (100 ml)
  • 200 gram krem peynir
  • 200 gram labne
  • 3 tepeleme yemek kaşığı lotus krema
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

Üzeri ı̇çin;

  • 3 yemek kaşığı benmari usulü eritilmiş lotus krema

    Efsane Lotus Cheescake Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle 18 cm kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serelim.
  • Kek kalıbının dışını folyo ile saralım(kenarları fırında pişerken kızarmasın) tüm taban malzemelerini bir kasede karıştıralım ve kalıbımıza döküp yaydıralım.
  • Üzerini bir kaşık ya da bardak ile bastırarak düzleyelim. Tabanı buzdolabında bekletelim.
  • Dolgusu için öncelikle fırını 160 derecede ısıtalım.
  • Bir kapta krem peynir, labne ve kremayı çırpalım.
  • Kalan malzemeleri de ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
  • Karışımı buzdolabında beklettiğimiz tabanın üzerine dökelim ve 160 derece fırında pişirelim.
  • Önemli bir noktası fırına bir kapta su koymalısınız ki cheescake pişerken çatlama olmasın.
  • 35 dk gibi bir süre pişmesi için yeterli oluyor.
  • Süre sonunda kek kalıbını salladığınızda cheescake in tamamen pişmemiş olması gerekiyor hafif sallanmalı zaten durdukça sertleşecek.
  • Bir diğer önemli noktası da birazcık fırında dinlenmeli ki çatlama olmasın kalıptan güzelce çıksın bu yüzden fırını kapattıktan sonra 20-25 dk içinde bekletin hemen çıkarmayın.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bir kenarda bekletin ardından da 1 gece buzdolabında üzeri kapalı dinlenmeli.
  • Ertesi gün üzerine benmari usulü erittiğimiz lotus kremasını döküp dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder