4 Şubat 2021 Perşembe

Elmalı Tırtıl Tarifi

 

Elmalı Tırtıl Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 3-3.5 su bardağı un
  • 250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • İsteğe bağlı 1 limon rendesi

İç malzeme;

  • 3 orta boy elmanın rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ve fındık

    Elmalı Tırtıl Tarifi Yapılışı

  • Elmaları rendeleyin içerisine kıyılmış ceviz ve fındıklarla birlikte tarçını ve şekerini atıp suyunu çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
  • Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayalım.
  • Un hariç tüm malzemeleri iyice harmanlayalım.
  • Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kıvamına göre kontrol edelim.
  • Ben yaklaşık 3. 5 su bardağı un kullandım.
  • Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  • Özellikle patates kesmek için kullanılan tırtırlı kesme aletini kullandım.
  • Bu şekli alması için. (bu alete benzer farklı bir alet varsa onunla da yapabilirsiniz veya farklı şekilde verebilirsiniz tabi ki).
  • Üzerine ceviz büyüklüğündeki hamurlardan koyup güzelce açalım yuvarlak şekilde.
  • İçerisinde hazırladığımız malzemeden koyalım ve yukarıdan aşağıya doğru yuvarlayalım.
  • Ve elimizde yarım ay şeklini verelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerler hafif kızarana kadar pişirelim.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve hazırr.
  • Deneyen herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder