Elmalı Tırtıl Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3-3.5 su bardağı un
- 250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- İsteğe bağlı 1 limon rendesi
İç malzeme;
- 3 orta boy elmanın rendesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ve fındık
Elmalı Tırtıl Tarifi Yapılışı
- Elmaları rendeleyin içerisine kıyılmış ceviz ve fındıklarla birlikte tarçını ve şekerini atıp suyunu çekene kadar pişirelim. Soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayalım.
- Un hariç tüm malzemeleri iyice harmanlayalım.
- Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun kıvamına göre kontrol edelim.
- Ben yaklaşık 3. 5 su bardağı un kullandım.
- Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.
- Özellikle patates kesmek için kullanılan tırtırlı kesme aletini kullandım.
- Bu şekli alması için. (bu alete benzer farklı bir alet varsa onunla da yapabilirsiniz veya farklı şekilde verebilirsiniz tabi ki).
- Üzerine ceviz büyüklüğündeki hamurlardan koyup güzelce açalım yuvarlak şekilde.
- İçerisinde hazırladığımız malzemeden koyalım ve yukarıdan aşağıya doğru yuvarlayalım.
- Ve elimizde yarım ay şeklini verelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika üzerler hafif kızarana kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve hazırr.
Deneyen herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder