Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (220ml)
- Yarım su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
- 1 dolu yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 5-5, 5 su bardağı un( unun kalitesine göre değişebilir ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza süt ılık su şeker ve mayayı koyup karıştıralım.
- Sıvıyağ yoğurt tuz ekleyip karıştıralım.
- Unumuzun hepsini eklemeyelim azar azar ekleyelim son bardağı elimizi hamurdan kurtarmak için kullanalım.
- Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamurumuzun üzerini kapatıp 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
- Mayalanan hamuru bir kez yoğurup havasını alalım.
- Hamurumuzdan parçalar kopararak mandalinadan çok az büyükçe bezeler yapalım 11 beze çıkıyor.
- Tezgaha çok az un serperek bir bezemizi alalım merdane yada oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara koyalım (bezeleri büyük açmayın).
- Her açtığımız bezenin üzerini bez ile örtelim kurumasın.
- Açtığımız bezeleri tepsimize dizelim.
- Bir tepsiye beş tane sığıyor iki tepsi hamurumuz oluyor.
- Dilerseniz geri kalan bir taneyi bıçak ile dörde bölerek iki tepside boş kakan aralara pay edin.
- Hamurlarımızı bekletmeden direk fırına veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirmeye bırakıyoruz pişme süresi 8-9 dakikadır.❗️❗️❗️❗️.
- Pişme süresi çok kısa olduğundan hemen kızarıyor 8-9 dk ortalama sürüyor mutlaka fırınınızın başında bekleyin.❗️❗️❗️❗️.
- Önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında pişirilir.
Mutlaka denemenizi öneririm çok seveceğiniz bir lezzet içine ister salata isterseniz beyaz peynir domates koyarak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
Afiyet olsun ❣️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder