4 Şubat 2021 Perşembe

Pita Ekmeği Tarifi

 

Pita Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (220ml)
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
  • 1 dolu yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5-5, 5 su bardağı un( unun kalitesine göre değişebilir ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı)

    Pita Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabımıza süt ılık su şeker ve mayayı koyup karıştıralım.
  • Sıvıyağ yoğurt tuz ekleyip karıştıralım.
  • Unumuzun hepsini eklemeyelim azar azar ekleyelim son bardağı elimizi hamurdan kurtarmak için kullanalım.
  • Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp 40-45 dakika mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamuru bir kez yoğurup havasını alalım.
  • Hamurumuzdan parçalar kopararak mandalinadan çok az büyükçe bezeler yapalım 11 beze çıkıyor.
  • Tezgaha çok az un serperek bir bezemizi alalım merdane yada oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara koyalım (bezeleri büyük açmayın).
  • Her açtığımız bezenin üzerini bez ile örtelim kurumasın.
  • Açtığımız bezeleri tepsimize dizelim.
  • Bir tepsiye beş tane sığıyor iki tepsi hamurumuz oluyor.
  • Dilerseniz geri kalan bir taneyi bıçak ile dörde bölerek iki tepside boş kakan aralara pay edin.
  • Hamurlarımızı bekletmeden direk fırına veriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında pişirmeye bırakıyoruz pişme süresi 8-9 dakikadır.❗️❗️❗️❗️.
  • Pişme süresi çok kısa olduğundan hemen kızarıyor 8-9 dk ortalama sürüyor mutlaka fırınınızın başında bekleyin.❗️❗️❗️❗️.
  • Önceden ısıtılmış 250 derece alt üst ayar fırında pişirilir.
  • Mutlaka denemenizi öneririm çok seveceğiniz bir lezzet içine ister salata isterseniz beyaz peynir domates koyarak daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.

    Afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder