Elmalı Turta (Kıyır Kıyır Bir Turta Tarifi) İçin Malzemeler
- 200 gr margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Aldığı kadar un
İç malzemeleri:
- 3 tane büyük boy elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
Elmalı Turta (Kıyır Kıyır Bir Turta Tarifi) Yapılışı
- Önce iç malzemeleri hazırlıyoruz. Rendelediğimiz elmaların üzerine 3 yemek kaşığı şeker koyup, suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz ekliyoruz.
- Sonra hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Sırasıyla margarin, sıvı yağ, yumurta, vanilya, limon suyu, kabartma tozu ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üçte birini, buzdolabı poşetine sarıp dondurucuya koyuyoruz.
- Diğer hamuru yağlanmış kalıp ya da tepsiye eşit bir şekilde yayıyoruz.
- Üzerine elmalı harcımızı eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
- Dondurucuda 20 dakika beklettiğimiz hamuru, elmaların üzerinde açık yer kalmayacak şekilde rendeliyoruz.
- 170 derecede, üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder