4 Şubat 2021 Perşembe

Elmalı Turta (Kıyır Kıyır Bir Turta Tarifi)

 

Elmalı Turta (Kıyır Kıyır Bir Turta Tarifi) İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Aldığı kadar un

İç malzemeleri:

  • 3 tane büyük boy elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz

    Elmalı Turta (Kıyır Kıyır Bir Turta Tarifi) Yapılışı

  • Önce iç malzemeleri hazırlıyoruz. Rendelediğimiz elmaların üzerine 3 yemek kaşığı şeker koyup, suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
  • Soğuduktan sonra tarçın ve ceviz ekliyoruz.
  • Sonra hamurumuzu hazırlıyoruz.
  • Sırasıyla margarin, sıvı yağ, yumurta, vanilya, limon suyu, kabartma tozu ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurun üçte birini, buzdolabı poşetine sarıp dondurucuya koyuyoruz.
  • Diğer hamuru yağlanmış kalıp ya da tepsiye eşit bir şekilde yayıyoruz.
  • Üzerine elmalı harcımızı eşit bir şekilde dağıtıyoruz.
  • Dondurucuda 20 dakika beklettiğimiz hamuru, elmaların üzerinde açık yer kalmayacak şekilde rendeliyoruz.
  • 170 derecede, üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder