10 Dakikada Yapılan Zahmetsiz Pratik Ve Çok Lezzetli Kolay Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 100 gram rendelenmiş kaşar
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 8-10 dal dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kaşık tuz
- Çörek otu
- 1 yumurta
10 Dakikada Yapılan Zahmetsiz Pratik Ve Çok Lezzetli Kolay Poğaça Tarifi Yapılışı
- Poğaçamızın hamurunu hazırlamak için geniş bir kaba yoğurt, sıvı yağ, yumurtanın ayırdığım beyazı, tuz ve dereotlarını dökerek karıştırmaya başlıyoruz.
- Malzemelerimiz karıştıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyerek birbirini özümseyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
- Son olarak rendelenmiş kaşarları da ekliyoruz ve elle yoğurma işlemine geçiyoruz.
- Hamur toparlanana kadar güzelce yoğurma işlemine devam ediyoruz.
- Hamur toparlandıktan sonra poğaçaları şekillendirmeye başlıyoruz.
- Poğaçanın şeklini tercihinize göre dilediğiniz gibi verebilirsiniz. Ben klasik ev poğaçası gibi en pratik olan yuvarlak şeklinde yapıp yanmaz kağıt koyduğum fırın tepsisine yerleştiriyorum.
- Poğaçaların yuvarlama işlemi bittikten sonra ayırmış olduğum yumurtanın sarısını üstlerine sürmeye başlıyorum.
- Son olarak üstlerine birer tutam çörek otu gezdirdikten sonra poğaçalar fırına girmek için hazır duruma geliyor.
- Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyorum. Bu süre fırından fırına göre değişiklik gösterebilir.
O yüzden kontrollü bir şekilde pişirerek süreyi kendi fırınınıza göre belirlemeyi unutmayın. Poğaçalarımız artık hazır. Görünüşü ve kokusuyla iştah açan, lezzetiyle de misafirlerinizden tam puan alacağınız klasik ev poğaçalarını servis tabağına alabilir ve gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder