Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kadayıf
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 kase künefelik veya kaşar peyniri
Künefe tabaklarına sürmek için;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle kadayıflarımızı bıçakla incecik kıyıyoruz.
- Erittiğimiz tereyağını kadayıfımıza döküp harmanlıyoruz.
- Pekmez ile erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağını karıştırıp künefe tabaklarımızın hertarafını yağlıyoruz.
- Kadayıftan bir tutam alıp künefe tabağına koyup iyice bastırıyoruz ve üzerine peynir diziyoruz ve üzerine bir tutam daha kadayıf koyup baya bi bastırıyoruz ben kase ile bastırdım.
- Bu şekilde hepsini bitirelim.
- O arada şerbeti kaynatıp soğutalım. Şerbeti biraz kıvamlı olursa iyi olur.
- Ocağımızın üzerine ben börek tepsisi oturtup öyle kızarttım.
- Kısık ateşte çevire çevire kontrol ederek kızartalım.
- Düz bir tabakla künefemizi ters çevirip altınıda kızartıp hemen şerbetini dökelim ve süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
- İsteyen fırındada kızartabilir ben az yaptığım için ocakta yaptım.
- Tepsinin içinde de künefenin altı yanmasın diye direkt ocağın üzerine koymadım.
Mutlaka deneyin derim süper oluyor afiyetler olsun 👌🌹😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder