19 Şubat 2021 Cuma

Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi

 

Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kadayıf
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 kase künefelik veya kaşar peyniri

Künefe tabaklarına sürmek için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Ev Künefe Yapılışı (Dışarıda Yemeye Son) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle kadayıflarımızı bıçakla incecik kıyıyoruz.
  • Erittiğimiz tereyağını kadayıfımıza döküp harmanlıyoruz.
  • Pekmez ile erittiğimiz 1 yemek kaşığı tereyağını karıştırıp künefe tabaklarımızın hertarafını yağlıyoruz.
  • Kadayıftan bir tutam alıp künefe tabağına koyup iyice bastırıyoruz ve üzerine peynir diziyoruz ve üzerine bir tutam daha kadayıf koyup baya bi bastırıyoruz ben kase ile bastırdım.
  • Bu şekilde hepsini bitirelim.
  • O arada şerbeti kaynatıp soğutalım. Şerbeti biraz kıvamlı olursa iyi olur.
  • Ocağımızın üzerine ben börek tepsisi oturtup öyle kızarttım.
  • Kısık ateşte çevire çevire kontrol ederek kızartalım.
  • Düz bir tabakla künefemizi ters çevirip altınıda kızartıp hemen şerbetini dökelim ve süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
  • İsteyen fırındada kızartabilir ben az yaptığım için ocakta yaptım.
  • Tepsinin içinde de künefenin altı yanmasın diye direkt ocağın üzerine koymadım.
  • Mutlaka deneyin derim süper oluyor afiyetler olsun 👌🌹😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder