14 Şubat 2021 Pazar

Evde Anne Lahmacunu Tarifi

 

Evde Anne Lahmacunu Tarifi  İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yaş maya
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lahmacun içi için ;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük soğan (Küçük doğranmış)
  • 250 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 büyük boy domates rendelenmiş

    Evde Anne Lahmacunu Tarifi Yapılışı 

  • Yoğurma kabına unu koyalım. Ortasını açalım, içine toz şeker, zeytinyağı, maya ve sütü koyalım maya eriyinceye kadar karıştıralım.
  • Tuzu ve ılık suyu yavaş yavaş ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edelim.
  • Mayalanması için üstünü örtelim yarım saat mayalanmasısın.
  • Lahmacunun içine hazırlamak için tavanın içine sıvı yağını ilave edelim küçük doğradığımız veya robotladığımız soğanı ilave edelim kavuralım üzerine kıymayı ilave edelim kavurmaya devam edelim.
  • Baharatları, karabiber tuz pulbiber ilave edelim karıştıralım.
  • Domates salçası ve domates sos unu ilave edip iyice pişirelim.
  • Mayalanmış hamuru tezgaha alalım biraz daha yorulup portakal büyüklüğünde bezeler yapalım üzerini örtelim.
  • Bezeleri oklava yardımı veya merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde videoda gösterdiğim şekilde açalım.
  • Lavaşları yağsız tavada kısık ateşte çevirerek pişirelim.
  • Üzerine kıymalı harcı koyup dürelim.
    Lahmacun tadında harika bir tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder