14 Şubat 2021 Pazar

Mısır Ekmeği Tarifi

 

Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 600 gram mısır unu (6 su bardağı kadar)
  • Yarım su bardağı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 500 ml su ( 3 su bardağı kadar)

(bardak ölçüm 200 ml lik bardakla )

Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı 

  1. Mısır unu, buğday unu, tuz, şeker ve kabartma tozunu yoğurma kasemize alıp karıştırıyoruz.
  2. Sıvı yağı ilave edip suyumuzu kontrollü bir şekilde koymaya başlayalım. Ben suyun tamamını kullandım. Siz hamurunuza göre kontrol edebilirsiniz. Oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. 30 cm çapında tepsime yağlı kağıt serip ekmeğimi tepsiye alıp güzelce yayıyorum.
  4. Üzerine bıçakla istediğim şekli verip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Benim ekmeğim 40 dakika kadar pişti.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder