Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram mısır unu (6 su bardağı kadar)
- Yarım su bardağı buğday unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 500 ml su ( 3 su bardağı kadar)
(bardak ölçüm 200 ml lik bardakla )
Mısır Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Mısır unu, buğday unu, tuz, şeker ve kabartma tozunu yoğurma kasemize alıp karıştırıyoruz.
- Sıvı yağı ilave edip suyumuzu kontrollü bir şekilde koymaya başlayalım. Ben suyun tamamını kullandım. Siz hamurunuza göre kontrol edebilirsiniz. Oldukça yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- 30 cm çapında tepsime yağlı kağıt serip ekmeğimi tepsiye alıp güzelce yayıyorum.
- Üzerine bıçakla istediğim şekli verip 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Benim ekmeğim 40 dakika kadar pişti.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder