16 Şubat 2021 Salı

Evde Lahmacun Nasıl Yapılır

 

Evde Lahmacun Nasıl Yapılır İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 orta boy domates veya yazdan domates konservesi
  • 500 gr yaglı kıyma
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamur için;

  • 1 kilo un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı tuz

    Evde Lahmacun Nasıl Yapılır Yapılışı 

  • Unu derin bir kaba alın tuzu, süt ve suyu da ilave ederek hamurumuzu kulak memesi kıvamında yoğurun.
  • İç harcını hazırlayan kadar dinlendirin.
  • Soğan, yeşil ve kırmızı biber, domatesleri ve maydanozları robottan geçirin.
  • Kıymayı, tuzu, domates ve biber salçasını, sıvı yağ ve baharatları iyice karıştırın.
  • Hamuru mandalina büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Bezelerinizi unlayarak merdane yardımıyla incecik açın.
  • Üzerine hazırladığımız iç harçtan her tarafına gelecek şekilde yayın.
  • En yüksek ayarda pizza makinasında pişirin.
  • Kalan hamurları da aynı şekilde yaptıktan sonra pişirin ve sıcacık servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder