16 Şubat 2021 Salı

Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi

 

Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 paket kuru maya (1 paket yaş maya da olur)
  • 4-5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)

İç harcı için,

Kıymalı harcı için;

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Peynirli harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kaşarlı harcı için;

  • 1 kase kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Yağlı pide için;

  • 150 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta

    Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi Yapılışı 

  • Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, bezelere ayırıp üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Kıymalı harcı için, tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
  • İçine kıymalı harcı ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
  • Soğanı doğrayıp içine ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
  • Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Mayalanan hamuru elimizle açıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz yuvarlak bir şekilde açıp kenarlarını kıvırarak yükseltiyoruz.
  • İç harcı dışarı taşmasın diye, iç harçlarımızı ilave ediyoruz.
  • 200 derece fırında pişirmeye başlıyoruz çıkartmadan son 2-3 dk önce üzerlerine yumurta kırıp tekrar pişiyoruz.
  • Çıkarınca üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup servis edebilirsiniz, pidelerin kenarlarını yağlayabilirsiz,
  • Giresun yağlısı için ;Hamuru aynı şekilde yapıp fırına veriyoruz.
  • Kızarmaya başlayınca ortasına tereyağ koyup tekrar pişiyoruz.
  • Son 2-3 dk kala yumurta kırıp pişirip fırından alıyoruz kenarlarına tereyağ sürüp servis edebilirsiniz, giresun’da pazar kahvaltısı pidesiz olmaz ☺️afiyet olsun ✨.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder