Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kuru maya (1 paket yaş maya da olur)
- 4-5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İç harcı için,
Kıymalı harcı için;
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Peynirli harcı için;
- 1 kase beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Kaşarlı harcı için;
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Yağlı pide için;
- 150 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
Giresun Pideleri Giresun Yağlısı Tarifi Yapılışı
- Hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz, bezelere ayırıp üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Kıymalı harcı için, tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ alıp ısıtıyoruz.
- İçine kıymalı harcı ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
- Soğanı doğrayıp içine ilave ediyoruz tekrar karıştırıyoruz.
- Baharatlarını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Mayalanan hamuru elimizle açıyoruz, tepsiye yerleştiriyoruz yuvarlak bir şekilde açıp kenarlarını kıvırarak yükseltiyoruz.
- İç harcı dışarı taşmasın diye, iç harçlarımızı ilave ediyoruz.
- 200 derece fırında pişirmeye başlıyoruz çıkartmadan son 2-3 dk önce üzerlerine yumurta kırıp tekrar pişiyoruz.
- Çıkarınca üzerine 1 yemek kaşığı tereyağ koyup servis edebilirsiniz, pidelerin kenarlarını yağlayabilirsiz,
- Giresun yağlısı için ;Hamuru aynı şekilde yapıp fırına veriyoruz.
- Kızarmaya başlayınca ortasına tereyağ koyup tekrar pişiyoruz.
- Son 2-3 dk kala yumurta kırıp pişirip fırından alıyoruz kenarlarına tereyağ sürüp servis edebilirsiniz, giresun’da pazar kahvaltısı pidesiz olmaz ☺️afiyet olsun ✨.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder