11 Şubat 2021 Perşembe

Fava Tarifi

 

Fava Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kuru bakla
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1.5 demet dereotu
  • 1 limonun suyu
  • 5~6 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
  • Tuz

Fava Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kuru baklayı bol suyla ıslatın ve tencerede bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayıp süzün.
  • Kullanacağınız soğanı temizleyin ve ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
  • Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine baklaları ilave edin. 3-4 su bardağı su ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Dereotunu temizleyip kıydıktan sonra, tencereye ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Robotla püre haline getirin.
  • Limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Favayı kıyılmış maydanoz ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.
  • Sofraların vazgeçilmezi haline gelen fava mezesini, balık köftesinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tam Ölçülü Fava Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Favayı yaparken dikkat edilecek en önemli nokta sudur. İlk olarak az miktarda su ile pişirin. Su çekilmiş yine de baklalar yumuşamamışsa, yavaş yavaş su ekleyebilirsiniz.
  • Baklalar yumuşadığında tencere içinde bir miktar su bırakmaya dikkat edin. Bu sayede püre haline getirmeniz kolaylaşacaktır.
  • Favayı soğutmadan servis etmeniz gerekir. Baklalar soğudukça sertleşmeye ve koyulaşmaya başlayacaktır.
  • Favayı robottan geçirirken büyük parçalar kalmamasına özen gösterin. Böylece pürenin tadı daha lezzetli olacaktır.

1 Porsiyon Fava Kaç Kaloridir?

  • Bakla ile hazırlanan favanın bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder