Fava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kuru bakla
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 soğan
- 1.5 demet dereotu
- 1 limonun suyu
- 5~6 dal maydanoz
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Fava Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuru baklayı bol suyla ıslatın ve tencerede bekletin. Ertesi gün bol suda yıkayıp süzün.
- Kullanacağınız soğanı temizleyin ve ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın.
- Soğanı tavaya ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine baklaları ilave edin. 3-4 su bardağı su ekleyip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Dereotunu temizleyip kıydıktan sonra, tencereye ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Robotla püre haline getirin.
- Limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Favayı kıyılmış maydanoz ve kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.
- Sofraların vazgeçilmezi haline gelen fava mezesini, balık köftesinin yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Tam Ölçülü Fava Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?
- Favayı yaparken dikkat edilecek en önemli nokta sudur. İlk olarak az miktarda su ile pişirin. Su çekilmiş yine de baklalar yumuşamamışsa, yavaş yavaş su ekleyebilirsiniz.
- Baklalar yumuşadığında tencere içinde bir miktar su bırakmaya dikkat edin. Bu sayede püre haline getirmeniz kolaylaşacaktır.
- Favayı soğutmadan servis etmeniz gerekir. Baklalar soğudukça sertleşmeye ve koyulaşmaya başlayacaktır.
- Favayı robottan geçirirken büyük parçalar kalmamasına özen gösterin. Böylece pürenin tadı daha lezzetli olacaktır.
1 Porsiyon Fava Kaç Kaloridir?
- Bakla ile hazırlanan favanın bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder