Gelin Pastası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 1,5 su bardağı soğuk süt
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
Üzeri için:
- 3-4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 50 gram fındık içi
Gelin Pastası Nasıl Yapılır?
- Tatlınızın kekini hazırlamak için derin ve geniş bir kaba yumurtaları ve toz şekeri ekleyin. Mikser yardımıyla köpük kıvamına gelene kadar 5-6 dakika boyunca çırpın.
- Daha sonra karışıma un, kabartma tozu ve toz vanilini de ilave ederek mikserle birkaç dakika daha çırpın.
- Hazırladığınız kek harcını, dibini yağladığınız kare bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Pişirme sırasında ara ara bıçak yardımıyla kontrol ederek pişip pişmediğini kontrol edin. Kekiniz piştikten sonra fırından çıkararak bir kenara soğuması için bırakın.
- Kekin tamamen soğudundan emin olduktan sonra üzerine eşit miktarda sütü gezdirin.
- Gezdirdiğiniz sütün çekmesi için 15-20 dakika bekleyerek kekinizin yumuşamasını sağlayın.
- Kek, sütü çekerken bir kenarda muhallebiyi hazırlamak için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye koyun.
- Tel çırpıcı yardımıyla malzemeleri çırparak topak topak olmasını önleyin. Daha sonra tencereyi ocağa koyun ve ocağın altını açın.
- Sürekli karıştırdığınız ve kaynayana kadar pişirdiğiniz muhallebi, yoğun bir kıvam aldığında altını kapatın.
- Muhallebi ılıklaştığında içine toz krem şantiyi ekleyerek mikser yardımı ile 3-4 dakika boyunca çırpın.
- Sütü çekmiş olan kekin üzerine muhallebiyi güzelce yayarak üzerini streç film yardımıyla kapatın.
- Buzdolabında bir gece bekleterek iyice dinlenmesini sağlayın. Ertesi gün üzerini bolca hindistan cevizi ile kaplayarak dilimlere ayırın.
- Servis ederken fındık parçaları ya da kiraz şekeriyle süsleyerek tabaklara koyun. Afiyet olsun :)
Gelin Pastası Tarifi Püf Noktalar
- Kekinizin iyice kabarması için yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpmak oldukça önemlidir.
- Ayrıca kekin her yerinin eşit kabarması için kalıbın kenarlarını yağlamamanız gerekir.
- Kek kalıbınızın kenarlarını yağladığınızda, kekiniz kenarlara tutunamayacağı için ortası kabarırken kenarları basık kalabilir.
- Kenarlarını yağlamadığınızda ise kek harcı kabarırken kenarlara tutunarak daha eşit şekilde kabarmasına yardımcı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder