17 Şubat 2021 Çarşamba

Fındıklı Tart Tarifi

 

Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 2 su bardağı un (200ml kontrollü)

Ganaj İçin

  • 1 paket krema
  • 160 gram sütlü bitter karışık çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

Tartin Kenarları İçin

  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 80 gram sütlü çikolata

    Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ganajı hazırlayalım. Kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtalım.
  • Ardından çikolata ve tereyağını ilave edip blandırla güzelce çırpalım. Yoğunlaşması için buzdolabına kaldıralım.
  • Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  • Unu kontrollü bir şekilde ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru 12 eşit parçaya ayırıp yuvarlayalım. Tart kalıbını yağlayıp hamuru yerleştirelim.
  • Elimizle hafifçe bastırıp şekil verelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen tartımızı soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. Batırmak için çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Turtaları önce çikolataya ardından kırılmış fındığa bulayalım.
  • En son hazırladığımız ganajı sıkma torbasına alıp turtamızın ortasına sıkalım. Servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder