Fındıklı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 2 su bardağı un (200ml kontrollü)
Ganaj İçin
- 1 paket krema
- 160 gram sütlü bitter karışık çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Tartin Kenarları İçin
- 1 su bardağı fındık kırığı
- 80 gram sütlü çikolata
Fındıklı Tart Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ganajı hazırlayalım. Kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtalım.
- Ardından çikolata ve tereyağını ilave edip blandırla güzelce çırpalım. Yoğunlaşması için buzdolabına kaldıralım.
- Hamuru için un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 12 eşit parçaya ayırıp yuvarlayalım. Tart kalıbını yağlayıp hamuru yerleştirelim.
- Elimizle hafifçe bastırıp şekil verelim Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişen tartımızı soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım. Batırmak için çikolatayı benmari usulü eritelim.
- Turtaları önce çikolataya ardından kırılmış fındığa bulayalım.
- En son hazırladığımız ganajı sıkma torbasına alıp turtamızın ortasına sıkalım. Servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder