17 Şubat 2021 Çarşamba

Hindistan Cevizli Pişmeyen Pasta Tarifi

 

Hindistan Cevizli Pişmeyen Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Alt tabanı için

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Arası için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • 160 gram çikolata bitter ve sütlü
  • 1 paket krema

    Hindistan Cevizli Pişmeyen Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağ ile karıştırıp kelepçeli kalıbın altına yayıyoruz.
  • Buzdolabında bekletiyoruz.
  • Arası için tereyağ, vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra diğer malzemelerinde ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  • Üzeri için kremayı ısıtıp çikolataları içine kırıp eritiyoruz.
  • Çikolatanın daha sert olmasını isterseniz krema miktarını azaltabilirsiniz.
  • Ganajı irmiğin üzerine döküyoruz dolapta bir gece bekletip servise sunuyoruz afiyet şeker 🍫.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder