Hindistan Cevizli Pişmeyen Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Alt tabanı için
- 2 paket burçak bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağ
Arası için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Üzeri için
- 160 gram çikolata bitter ve sütlü
- 1 paket krema
Hindistan Cevizli Pişmeyen Pasta Tarifi Yapılışı
- Bisküvileri rondodan geçirip eritilmiş tereyağ ile karıştırıp kelepçeli kalıbın altına yayıyoruz.
- Buzdolabında bekletiyoruz.
- Arası için tereyağ, vanilya ve hindistan cevizi hariç tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz.
- Piştikten sonra diğer malzemelerinde ekleyip hepsini karıştırıyoruz.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Üzeri için kremayı ısıtıp çikolataları içine kırıp eritiyoruz.
- Çikolatanın daha sert olmasını isterseniz krema miktarını azaltabilirsiniz.
- Ganajı irmiğin üzerine döküyoruz dolapta bir gece bekletip servise sunuyoruz afiyet şeker 🍫.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder