18 Şubat 2021 Perşembe

Fransız Mutfağından Chouquette Tarifi

 

Fransız Mutfağından Chouquette Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı su
  • 100 gram margarin
  • 2 tane yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker 

    Fransız Mutfağından Chouquette Tarifi Yapılışı

  • Su, süt, tuz ve şekeri tencereye alıp ısıtalım.
  • Margarini ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  • Unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Hamur soğuduktan sonra bir tane yumurtayı ekleyip iyice yedirelim, ikinciyide ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Tatlı kaşığı yarımı ile veya sıkma torbası ile aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine paylaştıralım.
  • Üzerine inci şekeri serpip önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder