Fransız Mutfağından Chouquette Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- 100 gram margarin
- 2 tane yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
Fransız Mutfağından Chouquette Tarifi Yapılışı
- Su, süt, tuz ve şekeri tencereye alıp ısıtalım.
- Margarini ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Unu ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Hamur soğuduktan sonra bir tane yumurtayı ekleyip iyice yedirelim, ikinciyide ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Tatlı kaşığı yarımı ile veya sıkma torbası ile aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine paylaştıralım.
- Üzerine inci şekeri serpip önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder