18 Şubat 2021 Perşembe

Lahmacun Tarifi/ Ev Yapımı Çıtır Lahmacun

 

Lahmacun Tarifi/ Ev Yapımı Çıtır Lahmacun İçin Malzemeler

Hamur malzemeleri;

  • 4 su bardağı ılık süt
  • 1 tane yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un ( yaklaşık 7-8 su bardağı )

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 tane kapya biber
  • 3 yeşil biber
  • 2 tane soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ/ zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates sosu
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 2 tatlı kaşığı tuz

    Lahmacun Tarifi/ Ev Yapımı Çıtır Lahmacun Yapılışı

  • Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp azar azar unu ilave ederek yoğuralım ve 1 saat dinlendirelim.
  • İç harcı için biber, soğan domates ve sarımsağı robottan geçirelim.
  • Maydanozu ince ince doğrayıp tüm malzemeleri ekleyip karıştıralım.
  • Mayalanmış hamurdan bezeler yapıp 20-30 dakika daha dinlendirelim .
  • Merdane veya oklava yardımı ile açıp üzerine hazırlanan iç harçtan eşit olacak şekilde sürelim.
  • Silex makinesinde veya tavada pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder