18 Şubat 2021 Perşembe

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 küçük soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 patates
  • 2 patlıcan
  • 2 orta boy havuç
  • 2 kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( konserve de olur)
  • Tuz, baharatlar ( kekik, karabiber, kırmızı toz biber, az pulbiber )
  • 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı ılık veya soğuk süt
  • Tuz, karabiber

Üzeri için

  • Yeteri kadar kaşar peyniri rendesi

    Fırında Beşamel Soslu Sultan Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Et az yağda ve az suyla düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir.
  • İçerisine bir tüm soğan da atabilirsiniz.
  • Havuç hariç sebzeler küp küp doğranır.
  • Patlıcanlar tuzlu suda bekletilir.
  • Kızartmadan önce sudan çıkarılıp temiz bir bezle kurulanır.
  • Havuçlar kabukları soyulup sıcak suda haşlanır.
  • Sonra küp şeklinde doğranır. Böylece kızartırken daha pratik oluyor.
  • Sırayla patates, patlıcan, havuç ve kırmızı biber kızartılır.
  • Kızartırken biraz tuzla tatlandırıyorum.
  • Bütün malzemeler fırın kabına alınır.
  • Bezelye de ilave edilir.
  • Tuz baharatlar eklenip karıştırılır.
  • Beşamel sos hazırlanır. Yağlar eritilir un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur.
  • Süt eklenir ve sürekli çırpılır.
  • Kaynamaya başlayınca tuz karabiber eklenir ve kapatılır.
  • Sebzelerin üzerine gezdirilir.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir.
  • Fırında alt üst ayarda 190-200°’de üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • İlk sıcağa geçince isteye bağlı olarak pilav eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun🌸Eti pişirdiğiniz sudan 1-2 fincan kadar sebzelerin üzerine gezdirebilirsiniz. Pişerken kurumasını engelleyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder