18 Şubat 2021 Perşembe

Yok Böyle Bir Lezzet Unlu İrmik Helvası Tarifi

 

Yok Böyle Bir Lezzet Unlu İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 çay bardağı un

Soğuk şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • Yarım portakal kabuğu

Üzerine

  • Toz fıstık, ceviz, fındık, badem ile süsleyebilirsiniz

    Yok Böyle Bir Lezzet Unlu İrmik Helvası Tarifi Yapılışı

  • Tencereye ocağa alalım tereyağı ve sıvı yağını ekleyip eritelim.
  • Eriyen tereyağının üzerine irmik ve ona ekleyelim bir 2 dakika orta ateşte kavurduktan sonra ocağın altını mum alevi seviyesine getirelim.
  • Yaklaşık 40 50 dakika bu şekilde kısık ateşte kavrulacak.
  • Devamlı karıştırmanıza gerek yok mutfakta işlerinizi yaparken arada gidip gelip karıştırmanız yeterli.
  • Soğuk şerbetinide hazırlayalım. Portakalı rendenin ince tarafıyla rendeleyelim.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip iyice çırpalım şeker eriyene kadar.
  • Helvayı 45- 50 dakika dan sonra orta ateşte getirelim karıştırmayı hiç bırakmadan güzel bir renk alıncaya kadar kavuralım yaklaşık 10-12 dakika.
  • Helva rengini aldıktan sonra ocağın altını kısalım şerbetini ekleyelim. Tekrar ocağı orta ateşe getirelim fokurdamaya başladıktan sonra tekrar ocağın altını kısalım kıvam alana kadar pişirelim.
  • Tencerede yaklaşık 10 dakika kadar demlenmeye bırakalım.
  • Servis ederken üzerine dilerseniz tost fıstık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder