11 Şubat 2021 Perşembe

Fırında Kabak Mücver Yapımı Tarifi

 

Fırında Kabak Mücver Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 20-25 adet maydanoz
  • 8-10 adet yeşil soğan
  • 200 gram beyaz peynir ( diyet yapanlar için liğht olabilir, miktarıda azaltılabilir )
  • 1 çay bardağı un (kıvama göre azalıp eksilebilir ) ben tam buğday unu kullandım
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ ( diyette olmayanlar, isteyenler tam doldurabilir )
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Diyette olmayanlar için üzerine serpmek için 250 gr kaşar peyniri

    Fırında Kabak Mücver Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu sıkarak çıkarın.
  • Diğer yeşillikleri ince ince doğrayın.
  • Beyaz peyniri bir çatal yardımıyla ezin.
  • Yumurtaları ayrı bir kapta iyice çırpın, köpük köpük olsun.
  • Bütün malzemeleri krep yapıyormuş gibi birleştirin.
  • Burada önemli olan unun miktarını ayarlamanız. Çok cıvık olmasın ki içini çekerek pişsin.
  • Fırın kabınızı çok az yağla yağlayın yada pişirme kağıdı kullanabilirsiniz.
  • Tüm malzemeyi kabınıza boşaltın ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırınınıza sürün. Süre ve ısı veremeyeceğim, ben turbo fırınımda pişirdim biraz çabuk pişiriyor. Sonra ısıyı düşürüp içini çekmesini sağlıyorum mesela.
  • Kızarmaya başlayınca çıkarıp kaşar peyniri serpin ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Dileyen sarımsaklı yoğurtla servis edebilir ve dereotu ile süsleyebilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder