8 Şubat 2021 Pazartesi

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi

 

Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tercihe bağlı Portakal suyu

    Fırında Karnabahar Kızartması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak karnabaharımızın sap kısmını temizleyelim. Ardından 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dilimleyelim. Burada eklemek istiyorum, karnabaharınızı dilerseniz dilimlemeden önce dilerseniz de dilimledikten sonra yıkayabilirsiniz.
  • Pişirme kağıdımızdan bir parça alalım ve fırın tepsimizin içerisine yerleştirelim.
  • Karnabahar dilimlerimizi de tepsiye yerleştirelim.
  • Küçük bir kase içerisinde kekik, sarımsak tozu, kırmızı toz biber, pul biber ve karabiberi ekleyerek karıştıralım.
  • Karnabahar dilimlerimizin üzerine sıvı yağ gezdirerek, fırça yardımı ile yayalım.
  • Tercihe bağlı olarak portakal suyu da gezdirdikten sonra baharat karışımımı da dilimlerin üzerine serpiştirelim.
  • Karnabaharlarımızı önceden ısıttığımız 200°C fırında yumuşayıp, üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirelim.
  • Üzeri kızaran karnabaharlarımızı fırından alalım, dilimleri ters çevirerek üzerine tekrar yağ sürüp portakal suyu gezdirerek baharat serpiştirelim.
  • Karnabaharlarımızı tekrar fırına vererek üzeri kızarana kadar 10 dakika daha pişmeye bırakalım.
  • Üzeri güzelce kızaran fırında karnabaharlarımız servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder