Fırında Uskumru Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet uskumru
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 2 dal biberiye
- 1 adet limon
Sosu için:
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu (taze sıkılmış)
- 1 adet portakalın suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Uskumru Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uskumruları güzelce temizleyin ve bol suyla yıkayın.
- Fazla sularını kağıt havlu ile kuruladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Kuru soğanı yarım ay, patatesleri ise ince dilimler halinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyarak bütün halde bırakın.
- Doğradığınız malzemeleri fırın tepsisine yerleştirin. İsteğe göre tepsiye limon dilimi ve biberiye de ekleyebilirsiniz.
- Sos için; Sos malzemelerinin hepsini bir kasede karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı balıkların üzerinde gezdirin.
- Balıkların üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 20 dakika pişirin.
- Bu sürenin sonunda yağlı kağıdı kaldırın ve 15 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Fırında Uskumru Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Uskumrunun yanında sunulan limon dilimleri, biberiye, sarımsak ve soğan isteğe bağlıdır.
- Patates dilimlerini de hazırladığınız sosa batırabilirsiniz.
- Balık kokusunu gidermek için fırın tepsisine 1-2 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
- Sosu balıkların üzerinde gezdirmek yerine, balıkları sosa batırarak da tepsiye yerleştirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder