18 Şubat 2021 Perşembe

Üzüm Turşusu Tarifi

 

Üzüm Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg beyaz üzüm (salkım)
  • 1 baş sarımsak
  • 2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 adet limonun suyu
  • 20 gr. kaya tuzu
  • Aldığı kadar içme suyu

Üzüm Turşusu Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sarımsağın kabuklarını soyun. Bir kabın içine sarımsak, sirke, tuz ve limon suyu ekleyerek karıştırın.
  • Cam kavanozun içerisine üzümleri salkımıyla birlikte yerleştirin.
  • Hazırladığınız sirkeli karışımı üzümlerin üzerine ekleyin.
  • Eğer kavanozda yer kaldıysa, aldığı kadar su ekleyin.
  • Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda 15 gün muhafaza edin.
  • 15 günün sonunda üzüm turşusu hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Üzüm Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Turşu yapımında kullanacağınız üzümlerin parlak görünümlü ve taze olmalarına dikkat edin.
  • Zedelenmiş, ezilmiş ve çürümüş üzümleri mutlaka ayıklayın.
  • Turşu yapımında en önemli nokta tuz oranıdır. Eğer tuz oranı az olursa turşu yumuşak bir kıvamda olur, çok olursa da yenmez.
  • Turşu yapımında önceden kaynatılmış ve soğutulmuş içme suyu kullanılmalıdır.
  • Üzüm turşusunu hazırlarken cam kavanoz kullanın. Tarife başlamadan önce kavanozları sıcak su ile sterilize edin ve kurulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder