Üzüm Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg beyaz üzüm (salkım)
- 1 baş sarımsak
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 adet limonun suyu
- 20 gr. kaya tuzu
- Aldığı kadar içme suyu
Üzüm Turşusu Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sarımsağın kabuklarını soyun. Bir kabın içine sarımsak, sirke, tuz ve limon suyu ekleyerek karıştırın.
- Cam kavanozun içerisine üzümleri salkımıyla birlikte yerleştirin.
- Hazırladığınız sirkeli karışımı üzümlerin üzerine ekleyin.
- Eğer kavanozda yer kaldıysa, aldığı kadar su ekleyin.
- Kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda 15 gün muhafaza edin.
- 15 günün sonunda üzüm turşusu hazır olacaktır. Afiyet olsun.
Üzüm Turşusu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Turşu yapımında kullanacağınız üzümlerin parlak görünümlü ve taze olmalarına dikkat edin.
- Zedelenmiş, ezilmiş ve çürümüş üzümleri mutlaka ayıklayın.
- Turşu yapımında en önemli nokta tuz oranıdır. Eğer tuz oranı az olursa turşu yumuşak bir kıvamda olur, çok olursa da yenmez.
- Turşu yapımında önceden kaynatılmış ve soğutulmuş içme suyu kullanılmalıdır.
- Üzüm turşusunu hazırlarken cam kavanoz kullanın. Tarife başlamadan önce kavanozları sıcak su ile sterilize edin ve kurulayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder