Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan,
- 1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü,
- 1-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gram),
- 2 su bardağı pirinç,
- 3 su bardağı sıcak su (su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
- Tarçın (1 çay kaşığı),
- Karabiber (1 çay kaşığı),
- Tuz.
Fıstıklı Kuş Üzümlü Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Fıstıklı kuş üzümlü pilav yapmak için gerekli olan 2 su bardağı pirinç, tuzlu ılık su içerisinde yarım saat kadar bekletilir.
Kuru soğan küçük küçük doğranır ve 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 1-2 dakika kavrulur.
Üzerine dolmalık fıstıklar ilave edilerek 1 dakika daha kavrulur.Ardından yıkanıp süzülen pirinçler ilave edilir ve birkaç dakika daha kavrulur.
Daha sonra yıkanıp süzülmüş kuş üzümü, tereyağı ve tuz ilave edilip karıştırılır.
Son olarak 3 su bardağı sıcak su eklenip karıştırılır ve kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır.
Ocağın en küçük gözünde ve kısık ateşte, pilav suyunu hafif çekip, üzeri göz göz oluncaya kadar pişirilir.
Pilav göz göz olunca, üzerine tarçın ile karabiber serpiştirilip, hafifçe karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılarak, pilav suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.
Pilav suyunu tamamen çektikten sonra, pişirilen fıstıklı kuş üzümlü pilav ocaktan alınır.
Üzerine temiz bir mutfak havlusu veya havlu kağıt örtülüp, 10-15 dakika kadar dinlendirilir.
Süre sonunda demlenen fıstıklı kuş üzümlü pilav servise sunulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder