12 Şubat 2021 Cuma

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi

 

Garnitürlü Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patates
  • 50g tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Karabiber
  • Kırmızı Toz Biber
  • Tuz

Garnitürü İçin;

  • 5 yemek kaşığı mısır
  • 560g garnitür
  • Kaşar peyniri

    Garnitürlü Patates Püresi Tarifi Yapılışı

  • Kabuklarını soyup doğradığımız haşlanmış patateslerimizi derin bir kap içerisine alalım.
  • Üzerine tereyağı, süt, karabiber, kırmızı toz biber ve tuzu da ekleyerek patates ezeceği ya da çatal yardımı ile püre haline gelene kadar güzelce ezelim. Bu aşamada patateslerinizin sıcak olması ezmenizi kolaylaştıracaktır.
  • Ayrı bir karıştırma kabına mısırımızı, garnitürümüzü, rendelenmiş kaşar peynirimizi karıştıralım.
  • Fırın kabımızın içerisine patates püremizi boşaltarak yayalım ve düzeltelim.
  • Garnitürlü karışımımızı da ekleyerek üzerini düzleyelim.
  • Hazırladığımız garnitürlü patates püremizi 200°C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakalım.
  • Üzeri kızaran garnitürlü patates püremiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder