12 Şubat 2021 Cuma

Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı un

Arası için;

  • Kaşar Peyniri

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Yumuşacık Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, süt, yumurta, yoğurt, tuz, şeker ve instant mayayı alarak tel çırpıcı yardımı ile karıştıralım.
  • Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım, yumuşak bir hamur elde edelim.  Hamurumuz istediğimiz kıvama gelip toparlandığında üzerini streçleyerek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda mayalanan hamurumuzun üzerini açalım ve bir kaç kez yoğurarak havasını alalım.
  • Hamurumuzu tezgah üzerine alarak toparlayalım ve 10 eşit parçaya ayıralım. Ayırdığımız parçaları elimizle toparlayarak beze haline getirelim.
  • Bezelerden bir tanesini alıp elimizle çay tabağı büyüklüğünde açıp ortasına kaşar peyniri koyalım ve uç kısımlarını ortada birleştirerek kapatalım ve ters çevirelim. Tüm bezelerimiz bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Şekillendirdiğimiz hamurlarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. Ardından bıçak ile çizikler atalım.
  • Poğaçalarımızı  180°C ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 30 dakika boyunca pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen poğaçalarımız servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder