Geleneksel Güveç Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı et
- 6 adet patlıcan
- 5 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- 2 adet sarımsak
- 2 büyük boy domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase et suyu
Geleneksel Güveç Tarifi Yapılışı
- Eti kuşbaşı doğrayıp düdüklüde 3 bardak su ile haşlayalım.
- Patlıcanları küp küp doğrayalım ve kızgın yağda kızartalım.
- Yeşil biberleri doğrayıp kızartalım.
- Domates, sarımsak ve soğanı yuvarlak şekilde doğrayalım.
- Bir kaba salçaları, baharatları ve et suyunu koyup karıştıralım. (haşladığımız etin suyunu kullandık).
- Eğer demir döküm tencereniz veya güveciniz varsa onda yapabilirsiniz yoksa normal tencerede de yapılabilir.
- Etleri düdüklüden süzdürerek alıp tencereye dizelim.
- Üstüne kızarttığımız patlıcanları koyalım.
- Onun üstüne biberi onun üstüne domatesi dizelim.
- Aralarına soğan ve sarımsakları ekleyelim.
- Salçalı sosu ekleyelim ve kısım ateşte pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder