1 Şubat 2021 Pazartesi

Geleneksel Güveç Tarifi

 

Geleneksel Güveç Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 6 adet patlıcan
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 2 büyük boy domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kase et suyu

    Geleneksel Güveç Tarifi Yapılışı

  • Eti kuşbaşı doğrayıp düdüklüde 3 bardak su ile haşlayalım.
  • Patlıcanları küp küp doğrayalım ve kızgın yağda kızartalım.
  • Yeşil biberleri doğrayıp kızartalım.
  • Domates, sarımsak ve soğanı yuvarlak şekilde doğrayalım.
  • Bir kaba salçaları, baharatları ve et suyunu koyup karıştıralım. (haşladığımız etin suyunu kullandık).
  • Eğer demir döküm tencereniz veya güveciniz varsa onda yapabilirsiniz yoksa normal tencerede de yapılabilir.
  • Etleri düdüklüden süzdürerek alıp tencereye dizelim.
  • Üstüne kızarttığımız patlıcanları koyalım.
  • Onun üstüne biberi onun üstüne domatesi dizelim.
  • Aralarına soğan ve sarımsakları ekleyelim.
  • Salçalı sosu ekleyelim ve kısım ateşte pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder