Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet orta boy soğan
- Bir tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi YapılışıGerek Adana kebabının gerek sac kavurmanın kısacası tüm et yemeklerinin yanına yakışan nefis soğan salatası 👌
- Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp uygun bir kase içerisine alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek 5 dakika kadar elimizle ovalayarak yıkayalım.
- Daha sonra soğanlarının suyunu süzgeç yardımıyla süzelim.
- 5 dakika kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. 👉Soğanları yıkamazsanız acı suyunu bırakır ve salatanızda istediğiniz lezzeti bulamazsınız.
- Suyu süzülen soğanları kabımıza alalım.
- Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
- Yarım limonu sıkalım ve zeytinyağıyla diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. (Tuzu ve pul biberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
- Salatamız servise hazır. Afiyet olsun.
Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. 👌
Salatanızın suyunu bırakmaması için tuzunu yemeye başlayacağınız zaman atmalısınız. 👌
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder