14 Şubat 2021 Pazar

Hamburger Ekmeği Tarifi

 

Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Susam

    Hamburger Ekmeği Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir kaba maya, şeker, yarım bardak ılık suyu alıp karıştırıp 5 dk bekleyelim.
  • Üzerine ılık süt, sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyelim.
  • İlk 3 bardak unu ekleyince yoğurmak yerine el çırpıcısı ile karıştırabilirsiniz.
  • Tuzunu da bu arada ekleyebilirsiniz.
  • 4. Bardak unda da hamur katılaşmaya başlayacağı için çırpıcı yerine uygun bir spatula ile karıştırarak da hamurunuzu hazırlayabilirsiniz.
  • Unu kontrollü ve yavaş yavaş ekleyin.
  • Un miktarında 1 veya 2 kaşık eksiltme veya artırma yapabilirsiniz.
  • Unun son bardağını eklediğinizde artık elinizle yoğurabilirsiniz.
  • Üzeri kapalı olarak yaklaşık 40dk mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurun havasını almak için kısa süreli yoğuralım.
  • Hamurdan mandalına büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye alalım.
  • Bu hamurdan 9 adet ekmek çıktı.
  • Tepsinin üzerini kapatıp 10 dk mayalandıralım.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 20 -25dk da pisiyor. Pişme süresi farklılık gösterebilir.
  • Fırında fazla tutmayın ekmekler kurumasın.
  • Üzerine nemli bir bez örtüp soğumaya bırakalım.
  • Yumuşacık ekmeklerimiz hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder