Hamburger Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
Hamburger Ekmeği Tarifi Yapılışı
- Uygun bir kaba maya, şeker, yarım bardak ılık suyu alıp karıştırıp 5 dk bekleyelim.
- Üzerine ılık süt, sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim.
- İlk 3 bardak unu ekleyince yoğurmak yerine el çırpıcısı ile karıştırabilirsiniz.
- Tuzunu da bu arada ekleyebilirsiniz.
- 4. Bardak unda da hamur katılaşmaya başlayacağı için çırpıcı yerine uygun bir spatula ile karıştırarak da hamurunuzu hazırlayabilirsiniz.
- Unu kontrollü ve yavaş yavaş ekleyin.
- Un miktarında 1 veya 2 kaşık eksiltme veya artırma yapabilirsiniz.
- Unun son bardağını eklediğinizde artık elinizle yoğurabilirsiniz.
- Üzeri kapalı olarak yaklaşık 40dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamurun havasını almak için kısa süreli yoğuralım.
- Hamurdan mandalına büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye alalım.
- Bu hamurdan 9 adet ekmek çıktı.
- Tepsinin üzerini kapatıp 10 dk mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim yaklaşık 20 -25dk da pisiyor. Pişme süresi farklılık gösterebilir.
- Fırında fazla tutmayın ekmekler kurumasın.
- Üzerine nemli bir bez örtüp soğumaya bırakalım.
- Yumuşacık ekmeklerimiz hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder