Hasanpaşa Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 4 dilim bayat ekmek içi (4 yemek kaşığı galeta unu)
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
İç malzeme için;
- 4 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Üzeri için;
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
Hasanpaşa Köfte Tarifi Yapılışı
- Kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenmiş bayat ekmek içi rendelenmiş soğan tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
- Avucunuzu dolduracak büyüklükte parçalar koparıp ortası boş kaseler hazırlayın yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin .
- Diğer taraftan patatesleri haşlayın kabuklarını soyup rendeleyin .
- Üzerine süt sıvı yağ ve tuz ekleyip çatalla iyice ezerek püre haline getirin.
- Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun ve hazırladığımız köftelerin içine sıkın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin .
- Fırından aldıktan her bir köftenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı parçası koyup servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder