5 Şubat 2021 Cuma

Mamül Tarifi

 

Mamül Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 250 gram (1 paket) margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İçi için;

  • 1.5 su bardağı ceviz içi iri dövülmüş
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı sadece ramazan hurmasını küçük küçük doğrayarak ta kullanabilirsiniz yada evinizde varsa irice dövülmüş antepfıstığı çok yakışır)

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

    Mamül Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için gerekli malzemeleri önce margarin ve yoğurdu karıştırarak yoğurmaya başlayın sonra diğer malzemeleri de ekleyin yumuşak bir hamur oluyor.
  • Endişe etmeyin tam ölçü verdiğim ölçüler, iç harcını hazırlayın gerekli malzemeleri bir kasede karıştırıp bu arada orijinalin de hamurunda şeker yok ama siz isterseniz ekleyebilirsiniz .
  • Hiç sorun olmaz normalde bunun için özel tahtadan mamül kalıpları satılıyor ama elinizde yoksa limon sıkacağının iç kısmı ile de şekil verebilirsiniz .
  • İçine streç film sererek hamura kolayca şekil verip çıkarabilirsiniz yada resimde mevcut önce uzun tarzında katlayabilirsiniz tamamen size kalmış kalburabastı kalıbı yada herhangi bir şekil verme aleti de olur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine iç malzemesini koyun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
  • 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin pudra şekeri ile servis edebilirsiniz dışarda soğuduktan sonra irmik soğudukça kendini çeker ve lezzetli olur 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder