Mamül Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 250 gram (1 paket) margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 2.5 su bardağı irmik
- 3.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İçi için;
- 1.5 su bardağı ceviz içi iri dövülmüş
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı sadece ramazan hurmasını küçük küçük doğrayarak ta kullanabilirsiniz yada evinizde varsa irice dövülmüş antepfıstığı çok yakışır)
Üzeri için ;
- Pudra şekeri
Mamül Tarifi Yapılışı
- Hamuru için gerekli malzemeleri önce margarin ve yoğurdu karıştırarak yoğurmaya başlayın sonra diğer malzemeleri de ekleyin yumuşak bir hamur oluyor.
- Endişe etmeyin tam ölçü verdiğim ölçüler, iç harcını hazırlayın gerekli malzemeleri bir kasede karıştırıp bu arada orijinalin de hamurunda şeker yok ama siz isterseniz ekleyebilirsiniz .
- Hiç sorun olmaz normalde bunun için özel tahtadan mamül kalıpları satılıyor ama elinizde yoksa limon sıkacağının iç kısmı ile de şekil verebilirsiniz .
- İçine streç film sererek hamura kolayca şekil verip çıkarabilirsiniz yada resimde mevcut önce uzun tarzında katlayabilirsiniz tamamen size kalmış kalburabastı kalıbı yada herhangi bir şekil verme aleti de olur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine iç malzemesini koyun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
- 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin pudra şekeri ile servis edebilirsiniz dışarda soğuduktan sonra irmik soğudukça kendini çeker ve lezzetli olur 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder