1 Şubat 2021 Pazartesi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt(bardak ölçüm 220ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurtanın beyazı (sarısı üzerine)
  • 1 paket yaşmaya, kuru mayada olur tercihim yaş maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 5, 5-6 su bardağı un (son iki bardağı azar azar ihtiyaç kadar ekleyin un kalitenize göre miktarı değişebilir)

İç harcı için:

  • 500 gram haşhaş
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı şeker (şeker oranını azaltıp çoğaltabilirsiniz)
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaçığı sıvı yağ

    Haşhaşlı Çörek Tarifi Yapılışı

  • Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
  • Un azar azar eklenerek poğaça hamurundan biraz yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  • Üzerini örtelim 45-50 dakika mayalanması için bekletelim.
  • Mayalanan hamuru 5 eşit parçaya bölün beze yapın.
  • Tezgahın üzerine biraz sıvı yağ dökün ve elinizle hamuru açacağınız yer kadar sıvı yağı tezgaha sürün.
  • Bir bezeyi alın elinizi yağlayarak eliniz ile açabildiğiniz kadar açın, ölçü fırın tepsiniden biraz büyük olmalı.
  • Haşhaşlı harcı hertarafına gezdirin ve biraz ceviz serpin diğer bir kenarda bir beze daha elinizle açın ve haşhaşlı hamurun üzerine yerleştirin tekrar haşhaşlı içten sürün ceviz serpin ve bezelet bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  • Üst üste koyduğunuz hamurları elinizle hafif bastırarak tekrar fırın tepsinizin boyutundan biraz daha fazla açın.
  • Bir bıçak yada kesme aleti ile iki parmak kalınlığında şeritler kesin.
  • Kestiğiniz şeritlerden birini alın ve ortadan katlayarak kendi ekseni etrafında döndürerek burkun ve tepsiye yerleştirin.
  • Bütün şeriteri bu şekilde yapın ve tepsinizin üzerini örterek 20-25 dakika tepsi mayası için bekletin.
  • Mayalanma işlemi bitince yumurta sarısı ve çok az sıvı yağını karıştırarak fırça ile hamurun üzerine sürün.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ❣️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder