20 Şubat 2021 Cumartesi

Haşhaşlı Revani (Tam Ölçülü) Tarifi

 

Haşhaşlı Revani (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı mavi haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Şerbeti için:

  • 3 su bardak şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon veya bir dilim

    Haşhaşlı Revani (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı

  • İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
  • Uygun bir kaba yumurta ile şekeri köpük olana kadar çırpalım.
  • Diğer malzemeleri teker teker ilave edip mixerle çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak un, kabartma tozu vanilyayı da ekleyip yağlanmış borcama kek harcımızı döküp 160-170 derece arası pişirip ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetimizi dökelim.
  • Ve soğumaya bırakın.
  • Krem şantimizi hazırlıyoruz 1 su bardağı ( 200ml) sütle krem şantimizi mixerle çırpalım. ( kutudaki tarife göre).
  • Pasta soğuduktan sonra tatlımızın üzerine krem şantili sürüp üzeri isteğe göre vs süsleyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder