Haşhaşlı Revani (Tam Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Şerbeti için:
- 3 su bardak şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon veya bir dilim
Haşhaşlı Revani (Tam Ölçülü) Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
- Uygun bir kaba yumurta ile şekeri köpük olana kadar çırpalım.
- Diğer malzemeleri teker teker ilave edip mixerle çırpmaya devam edelim.
- Son olarak un, kabartma tozu vanilyayı da ekleyip yağlanmış borcama kek harcımızı döküp 160-170 derece arası pişirip ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbetimizi dökelim.
- Ve soğumaya bırakın.
- Krem şantimizi hazırlıyoruz 1 su bardağı ( 200ml) sütle krem şantimizi mixerle çırpalım. ( kutudaki tarife göre).
- Pasta soğuduktan sonra tatlımızın üzerine krem şantili sürüp üzeri isteğe göre vs süsleyebilirsiniz. Deneyenlere şimdiden kolay gelsin ve afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder