20 Şubat 2021 Cumartesi

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi

 

Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 normal un
  • 200 tam buğday unu
  • 100 gram aktif ekşi maya (20 gram ana maya +40 gram un + 40 gram su)
  • 350 gram su
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

    Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Hazırlamış olduğumuz aktif ekşi mayayı alıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
  • Hamuru yoğururken suyunu yavaş yavaş ekleyin belirtilen ölçüden ancak 10 gram 20 gram fazla veya az un gerekebilir hamurum cıvık oldu diye fazladan un eklemeyin.
  • Hamuru yoğurdukça gluteni açığa çıkacaktır elimize yapışmayacaktır.
  • Hamurumuzu iyice yoğurup tabanını yağladığımız kaba alıp 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • 1 saat sonra hamura tuzunu ekliyoruz.
  • Hamurun tuzunu ekledikten sonra hamuru tekrar 1 saat daha dinlendiriyoruz ve katlama yapmaya başlıyoruz birer saat arayla hamuru 3 veya 4 kez katlıyoruz🥖🥖
  • Katlamalar bittikten sonra hamura son şeklini veriyoruz.
  • Dolapta 10 saat üzeri kapalı ve sarılı bir şekilde bekletiyoruz.
  • Dolaptan çıkarıp üzerini unlayıp jiletle çizik atıp önceden 250 derecede ısıtılmış fırına veriyoruz ve fırının içine bir kap içinde su koymayı unutmuyoruz.
  • 30 dk 250 derecede üstü kapalı 30 dakika üstü açık 200 derecede pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder