Hokkaido Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 hokkaido kabağı (yaklaşık 1 – 1, 5 kg)
- 2 havuç
- 2 soğan
- 2 patates
- 4 diş sarımsak
- 2 cm zencefil (Taze) isteğe bağlı
- 1,5 litre su
- 200 gram sıvı krema
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı kakule
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hokkaido Çorbası Tarifi Yapılışı
- Kabağımızı ilk önce güzelce yıkıyoruz.
- Sonra ortadan kesip ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini alıp kabağımızın içini temizleyip küp küp doğruyoruz.
- Havuç, patates, soğan, sarımsak ve zencefilimizi soyup, yıkayıp küçük parçalara kesip tencereye veriyoruz
- Ardından suyumuzu verdikten sonra ocağımızın altını yüksek ayarda 30 dakika kaynatıyoruz.
- Çorbamız pişmiş ise blendirden geçirip kremayı ve baharatını ilave ediyoruz bir 5 dakikada öyle kaynatmaya bırakıyoruz. Çorbamız biraz katı ise su ilave yapabilirsiniz.Ve servise hazırdır. . Afiyet olsun.(5-6 porsiyon)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder