20 Şubat 2021 Cumartesi

Hokkaido Çorbası Tarifi

 

Hokkaido Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 hokkaido kabağı (yaklaşık 1 – 1, 5 kg)
  • 2 havuç
  • 2 soğan
  • 2 patates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 cm zencefil (Taze) isteğe bağlı
  • 1,5 litre su
  • 200 gram sıvı krema
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kakule
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Hokkaido Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Kabağımızı ilk önce güzelce yıkıyoruz.
  • Sonra ortadan kesip ikiye bölüyoruz ve çekirdeklerini alıp kabağımızın içini temizleyip küp küp doğruyoruz.
  • Havuç, patates, soğan, sarımsak ve zencefilimizi soyup, yıkayıp küçük parçalara kesip tencereye veriyoruz
  • Ardından suyumuzu verdikten sonra ocağımızın altını yüksek ayarda 30 dakika kaynatıyoruz.
  • Çorbamız pişmiş ise blendirden geçirip kremayı ve baharatını ilave ediyoruz bir 5 dakikada öyle kaynatmaya bırakıyoruz. Çorbamız biraz katı ise su ilave yapabilirsiniz.Ve servise hazırdır.  . Afiyet olsun.(5-6 porsiyon)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder